Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ahmet Akgündüz’ün suçlaması yalan çıktı

30 Haziran’da servis edilen “Hollanda Müslüman Yayın Kurumu iftar verdi” başlıklı haberle ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’nı “yalancılıkla” itham eden Prof. Ahmet Akgündüz’ün sosyal medyadaki suçlamalarının tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı.

Akgündüz’ün, “Rotterdam İslam Üniversitesi’nin verdiği geleneksel iftarı bile yalan haber yaparak başka bir kurum vermiş gibi haber yaptılar” şeklindeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Çünkü Cihan’ın haberine konu olan iftarın, Rotterdam İslam Üniversitesi’nin 30 Haziran’da düzenlediği iftarla ilgisi yoktu. Cihan, 29 Haziran’da farklı kurumlarca tertip edilen başka bir iftarı haberleştirmişti.

Söz konusu haberde paylaşılan fotoğraf ve görüntülerle de sabit olan bu gerçek, basit bir araştırmayla anlaşılabilecekken, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Akgündüz’ün daha da ileri giderek “Müslümanlar! Cihan Haber Ajansı’ndan bir haber okuduysanız yüzde 50 yalan olma ihtimali vardır, dikkat ediniz!” şeklinde bir iftirada bulunması hayretle karşılandı. Akgündüz’ün çarpıtıldığını iddia ettiği Rotterdam İslam Üniversitesi iftarına davetli olmayan Cihan’ın böyle bir haber yapması zaten mümkün değildi.

Hızını alamayan Akgündüz’ün, Cihan’ın haberini 1 Temmuz’da yayınlayan bir internet sitesini de “basiretsizlikle” suçlaması ilginç bulundu.

Eleştiriler üzerine facebook sayfasındaki mesajını silen Akgündüz’ün, Twitter hesabında Cihan’ı “yalancılıkla” karalayan iftirasına halen yer vermesi dikkat çekti.

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]