Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk büyükelçilerine tepkiler artıyor…

Türkiye’deki hain darbe girişimi akabinde, Türkiye büyükelçilerinin “bir kesimi” mesnetsiz bir biçimde suçlamaları hatta bazı ülkelerde yetkilerini aşarak görev yaptıkları ülkelerin iç işlerine dahi karışmalarına dünya genelinden gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Darbe karşıtlığını, masumları karalama kampanyasına çeviren Türk büyükelçiliklerin söylemlerine; ABD, Almanya, İngiltere, Senegal, Kırgızistan, Kazakistan, Endonezya gibi bir çok ülkeden güçlü ve haklı itirazlar geldi.

Büyükelçilere sert tepki veren dışişleri bakanları arasında Kosova Dışişleri Bakanı Hocay da yerini aldı.

Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç‘ın, gazeteci Berat Buzhala‘nın Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili sosyal medya paylaşımı üzerine Dışişleri Bakanlığı’na gönderdiği nota, Kosova’da tepkiyle karşılandı.

Dışişleri Bakanı Enver Hocay, bu durumun “kabul edilemez” ve Büyükelçi’nin yetkisi dışında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ın, Kosova Dışişleri Bakanlığı’na, Buzhala hakkında ‘teröre teşvik’ nedeniyle önlem alınmasını talep eden bir nota gönderdi. Gönderilen notanın basına sızmasıyla birlikte Büyükelçiliğe tepki gösterildi.

Tüm gözlerin çevrildiği Dışişleri Bakanı Enver Hocay ise “Hür Avrupa Radyosu’na” demeç verdi. Hocay, “Gönderilen nota olağan dışı, kabul edilemez ve Büyükelçi’nin yetkisi dışındadır” dedi. Kosova’da, ifade ve basın özgürlüğüne saygı gösterildiğini belirten Bakan Hocay, Buzhala’nın paylaşımını ‘alaycı ve siyaset dışı’ olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Hocay, dün Büyükelçi Kılıç ile konuşma fırsatı bulduğunu ve Bakanlığın görüşünün hiç kimsenin Kosova’nın yargı sistemine karışamayacağı yönünde olduğunu belirtti.

Hocay: “Kosova, prestijini ve uluslararası kredibilitesini korumayı amaçlayan küçük bir ülkedir” dedi.

BÜYÜKELÇİLER GERÇEK TERÖR ÖRGÜTLERİNE NEDEN TEPKİ GÖSTERMİYOR?
Daha önce benzer tepkiler bizzat dışişleri bakanlıkları tarafından gerek resmi sitelerinde gerek birebir görüşmelerinde verilmiş ve bu tepkiler basına sızmıştı. Tepkilerin ortak yönü ise genellikle “darbelere karşıyız lakin masumların terörist gibi gösterilmesine de karşıyız” şeklinde oluyor.

Öte yandan söz konusu ülkelerdeki basın mensupları Türk büyükelçilerin; eğitim, dil ve kültür gibi medeni hayır faaliyetleri yürüten sivil toplum kuruşları hakkında yoğun çaba sarf eden aynı çabayı bütün bu değerlere karşı savaş açmış uluslararası arenada terör örgütü olarak kabul edilen; PKK, IŞİD, El Nusra, El Kaide gibi guruplara göstermediğini merak ediyor.

ukraynahaber

Dış Kaynak: Radio Free Europe Radio Liberty

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]