Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Fethullah Gülen, “Yolun Kaderi” kitabı ile 15 Temmuz darbesine işaret mi etti?

Darbeden bir ay önce basılan kitabın kapağı soru işareti oluşturdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde yaşayan Fethullah Gülen’in, 15 Temmuz’dan bir ayn önce Kanada’da basılan kitabının kapağı dikkat çekti.

Haziran 2016’da Kanada’da basılan “Yolun Kaderi” kitabının kapağında kesilmiş bir çınar ağacının kökünden çıkan yeni filizler görülüyor.

Kitabın hemen darbe girişiminden bir ay önce basılmış olması acaba darbe girişimiyle Gülen Hareketi’nin Türkiye’de tıpkı bir ağaç gibi kökten kesileceğine bir işaret mi verdi? sorusunu akıllara getirdi.

Yolun Kaderi kitabının tanıtım yazısında; “Her yolun sefası olduğu gibi; cefası, çilesi, ızdırabı da vardır… Bu yola revan olan karasevdalıların bir an bile bela-yı dertten cüda düşmüleri düşünülemez. Bir köle gibi esir pazarlarında satılmak, bir suçlu gibi zindanlara atılmak ve memleket memleket sürgüne gönderilmek vardır bu yolun kaderinde. Bir de düşmanın amansızlığı yanında vefasız dostların elinden ve dilinden gelen imtihanlar vardır bu yolun kaderinde. Nice zamandır insafsız bir kesimin hasmane tavrına karşı yazılan reddiyeler şimdi aynı yolda, daha farklı bir çizgide yürüdüğünü zannettiğimiz “dostlar”ın vefasızlığına karşı yazılmaktadır. “Engellemeler Karşısında Hakka Hizmet Yolu”, “Zaman Dertlenme Zamanı”, “Toplum-Devlet İlişkisi Üzerine Bazı Mülâhazalar”, “Gizli Ajanda İthamı ve Cinnet Psikolojisi” isimli makaleler ve özellikle kitabın sonunda yer alan “Fitne Ateşi ve Dua” makalesi ise; yol, yolcu ve yolun kaderi arasında mekik dokuyan adanmışlara, yolun erkanına dair ipuçları vermekte, köşe başlarında onları bekleyen tehlikelere karşı uyarmaktadır” gibi ifadeler yer alıyor.

Kitapta Gülen, adeta cemaatini başarısız 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında cemaatinin maruz kalacağı zulme ve iftiralara karşı fikri hazırlık yapıyor.

Bu kitabın kapağı ve içeriği bile 15 Temmuz’un kurgu olduğuna işaret ediyor.

Cemaati yakından bilen isimler bu kapağı; “Sözde darbe girişimi ve kurulan kumpasın öncesinden Gülen’in haber aldığını. Cemaatini çekilecek çileler için hazırladığını bu sayede dağılmanın önünü aldığını ifade ediyor. Bilindiği üzere 15 Temmuz darbesinden önce tutuklama listeleri hazırlanmış hatta listelerde, Nisan ayında hayatını kaybeden bir kişinin de olması dikkat çekmişti” şeklinde değerlendiriyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]