Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrupa’nın en büyüğü bugün belli oluyor

Euro 2012’de, 8 Haziran’da açılan heyecan perdesi bugün kapanıyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de oynanacak finalde İspanya ile İtalya karşılaşacak. Boğalar kazanması halinde rekor kıracak. Gök Maviler ise şampiyona tarihinde kupaya ikinci kez uzanacak.

-2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finali bu akşam 21.45’te Kiev’de oynanıyor. Son şampiyon İspanya ile İtalya, Avrupa’nın en büyük kupasını kaldırmak için büyük bir mücadele verecek. İspanya, turnuvanın başından itibaren favori gösteriliyordu. Sürprizi ise İtalyanlar yaptı. Almanya’yı yarı finalde 2-1’le geçen Gök Mavililer, oynadıkları futbolla da kupaya ortak olduğunu kanıtladı. İspanya’da eksik bulunmuyor; ancak 19 resmi maçtır yenilgi yüzü görmeyen Teknik Direktör Vicente Del Bosque’nin en büyük sıkıntısı forvet hattı. Yarı finalde Portekiz’e gol atmayı başaramayan İspanyollar, final sevincini penaltı atışları sonrası yaşayabildi. Hücum hattında görev yapan Torres ve Negredo’dan istediği verimi alamayan tecrübeli çalıştırıcının, İtalya karşısında bu sorunu Fabregas ile çözmesi bekleniyor. Del Bosque’nin en büyük kozu ise yüksek pas oranı olacak. Şampiyonluk halinde İspanyollar üç büyük turnuvada da zirveye çıkan tek ülke olacak. (Euro 2008, 2010 Dünya Kupası, Euro 2012).

İtalya cephesinde ise temkinli ve moralli bir bekleyiş hakim. Özellikle Almanya karşısında iyi bir oyunla ulaşılan final, Çizme’de kupa umutlarını artırdı. Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin Cassano ve Balotelli gibi sorunlu oyunculardan ortaya çıkardığı ekibin, direnciyle İspanya’ya da kafa tutacağı öngörülüyor. İtalya’nın, Almanya karşısındaki sistemde fazla değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Gök Maviler’de eksik bulunmuyor. Prandelli’nin kilit isimleri, orta sahada Juventuslu Pirlo ve forvette 3 gollü Mario Balotelli olacak.

MUHTEMEL KADROLAR

İSPANYA: Casillas, Arbeloa, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Xavi Alonso, David Silva, Iniesta, Fabregas.

İTALYA: Buffon, Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti, Marchisio, Pirlo, De Rossi

Montolivo, Balotelli, Cassano.

SAAT: 21.45

STAT: Olimpiyat Stadı (Kiev-Ukrayna)

HAKEM: Pedro Proença, Bertino Miranda, Ricardo Santos (Portekiz).

4. Hakem: Cüneyt Çakır.

YAYIN: TRT 1

SPOR SERVİSİ | www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]