Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lerner: Türk liderlerine Kürtleri öldürmeyi durdurmasını söyleyin

Efsane boksör Muhammed Ali’nin dün yapılan cenaze töreninde konuşan Haham Michael Lerner Türkiye için sert sözler sarf etti. Haham’ın sözleri, Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için ABD’nin Louisville kentine giden ancak ikinci gün yapılan törene katılmaktan vazgeçerek sürpriz bir şekilde Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “bu konuşmanın yapılacağını bildiği için mi geri döndü” sorusunu akıllara getirdi.

Ali için KFC Yum Center’da düzenlenen törende konuşan Haham Michael Lerner, dünyada milyonlarca kişinin canlı olarak izlediği, 15 bini aşkın kişinin katıldığı törende Türk liderleri için ağır sözler kullandı.
Konuşmasına gelir adaleti, ABD’deki ırkçı yaklaşımlar ve siyasi içerikleri de katan Lerner Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalarda bulundu.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER
“Türk liderlerine Kürtleri öldürmeyi durdurmasını söyleyin” diyen Haham Lerner’in bu sözleri Türkiye’de tepki topladı.

Öte yandan Haham’ın bu konuşması akıllara, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuşmanın yapılacağını bildiği için mi erken döndü?” sorusunu getirdi.

Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için Türkiye’den kalkıp ABD’nin Lousville kentine gitmiş ancak ilk gün yapılan törene katıldıktan sonra sürpriz bir kararla ikinci gün yapılacak törene gitmekten vazgeçerek ülkeye geri dönmüştü.

Erdoğan daha ABD’ye gitmeden önce cenaze töreninde konuşma yapması Muhammed Ali’nin ailesi tarafından istenmemişti.

Programın apar topar bitirilmesinin ardından ise Erdoğan’ın ‘kişisel istekleri’ olduğu öne sürülmüştü.
Erdoğan’ın Kâbe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ‘Biz sonra koyarız’ diye alınmasını hoş karşılamadığı ve Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrilmesinin yarattığı memnuniyetsizlik üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı iddia edilmişti.

| SÖZCÜ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]