Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye milletvekillerinden sonra yabancı diplomatlara da dokunacak!

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırıldığı Türkiye’de, Erdoğan rejiminin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet İstihbarat Dairesi’ne, ülkede görev yapan Büyükelçilerle ilgili çalışma yapması talimatı verdiği iddia edildi.

Türkiye’de Rus uçağının vurulacağı gibi çok önemli hadiseler hakkında önceden haber vermesi ile bilinen twitter fenomeni fuatavni (https://twitter.com/fuatavni_f  – @fuatavni_f) Erdoğan rejimi ile ilgili yeni iddialarda bulundu.

Fuatavni’nin iddialarına göre, iktidar yabancı Büyükelçilerle ilgili çalışma yapılması yönünde MİT ve Emniyet İstihbaratına bir dizi talimat verdi. Akıllara ziyan emirlere göre diplomatik dokunulmazlığı olan Büyükelçiler fişlenecek, hatta kumpas kurularak haklarında dosya hazırlanacak. Söz konusu özel dosyalar ile dokunulmazlığı olan diplomatlara kendi ülkelerinde, “Gülen Hareketini terör örgütü ilan edilmesi” yönünde baskı yapılacak.

Fuatavni, iktidar tarafından yetkililere, ‘Gerekirse elçileri satın alın, açıklarını bulup şantaj yaparak ikna edin’ direktifi verildiğini yazdı. Otoriter rejimin ulaklarının, elçileri hangi argümanlarla ikna ettiğinin ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Erdoğan rejimi söz konusu bilgileri kamuoyuna duyuran sosyal medya fenomeni Fuatavni’yi bulmak için 20 milyon sterlin (28 milyon dolar) kaynak ayırdı. Erdoğan’ın partisi AKP, twitterde Fuat Avni’nin yanı sıra toplam bin dört yüz hesabın bulunması için 20 milyon sterlin ödeme yapılacak. İddialara göre MİT, İngiliz İstihbarat teşkilatı MI6’ya hizmet sunan bir İngiliz şirketi üzerinden ile irtibata geçerek ödemenin bir kısmını aracı şirketin hesabına yatırdı. MİT, hesaplarının tespiti halinde de kalan kısmın ödeneceği taahhüdünde bulunuldu. Başbakanlık ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, ödemeler Başbakanlık örtülü ödenekten yapıldı. Başçalan, Haramzadeler333, Fuatavni, Mekanizeler ve Acemusakları başta olmak üzere bin 400 twitter adresini yakın takibe aldı. Bu kapsamda Başbakanlık bünyesinde MİT, TİB ve emniyet ekiplerinden oluşan 20 kişilik özel bir grup oluşturdu. Çalışma ekibi, bu adresleri yakın takibe aldı. Ancak yapılan incelemelerde bu adreslerle ilgili olarak somut bir IP adresine ulaşılamadı.

İşte fuatavni’nin attığı o tweetler:

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]