Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Almanya şiddetle eleştirdi: demokrasi düşmanlığı

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth da, Recep Tayyip Erdoğan’ın harekete dönük tavrını şiddetle eleştirdi.

Roth, “Terörle mücadele cephesinin arkasında temel anayasal haklar kısıtlanıyorsa, ülkedeki tüm insanların kamu yararını korumak yerine küçük bir gruba mensup insanların siyasi ve ekonomik menfaatlerine göz dikilmişse burada bir otokrasiyle karşı karşıyayız demektir.” dedi.

Roth, “Besbelli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi sadece kendisinin temsil ettiğine inanıyor. Bunun neticesi olarak politikalarına ve devlet anlayışına yönelik her bir eleştiriyi devlet düşmanlığı olarak damgalıyor. Bu anlayışın demokrasiyle alakası yok. Bu demokrasi düşmanlığıdır.” şeklinde konuştu.

Alman belediye başkanları, IFLC için dünyanın dört bir yanından Almanya’ya gelen Türkçenin çocuklarına kucak açtı. Köln, Leverkusen, Düren, Monheim ve Essen belediye başkanları beş kıtadan gelen Türkçenin çocuklarını makamlarında ağırladı. Başkanlar, “dünyanın renklerini” temsil eden çocuklara ve barış tohumları atan IFLC festivaline hayranlıklarını ifade ettiler. Dünyanın renklerini temsil eden öğrenciler, 28 Mayıs’ta Düsseldorf’taki IFLC final programından sonra Avrupa Birliği (AB) başkenti Brüksel’e geçerek orda performans sergiledi.

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]