Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Eurovision-2016’yı Ukrayna’dan Jamala kazandı

İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nı Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatarı şarkıcı Jamala kazandı.

Kırım Tatarlarının sürgün edilişini konu alan “1944” şarkısıyla yarışan Jamala (Cemile) 534 puan alarak birinci, 511 puan toplayan Avustralya ise ikinci, Rusya’yı temsil eden Sergey Kazarev ise You Are The Only One şarkısıyla 491 puan alarak üçüncü oldu.

Jamala’nın kazanması Ukrayna’da büyük coşku ile karşılandı.

Asıl adı Susanna Camaladinova olan Jamala, yarışma öncesinde Türkiye’nin de sesi olacağını söylemişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Jamala’yı tebrik ederek, bütün Ukrayna’nın yürekten Jamala’ya minnettar olduğunu söyledi.

Dünya Kırım Tatarları Kongresi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Rıfat Çubarov ise Ukraynalıları tebrik ederek, Jamala’nın zaferini Kırım’ın özgürlüğüne doğru atılmış bir adım olarak değerlendirdi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]