Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Ukrayna’da koalisyon partilerinin başbakanlık üzerinde uzlaştığı isim Vladimir Groysman, parlamentoda yapılan güven oylamasında 257 milletvekilinin oyunu alarak başbakan oldu.

450 sandalyeli parlamentonun oylama oturumuna katılan 390 milletvekilinden 257’si “evet”, 50’si “hayır”, 48’i “çekimser”, 35’i ise oy kullanmadı. Ülkede güven oylaması için yeter sayısı ise 226.

Vladimir Groysman’ın yeni kabinesinde görev alacak bakanlar da yapılan oylama sonucunda belli oldu. Yeni hükümette eski kabineden altı bakan yerini korudu.

Ukrayna’nın yeni kabinesi şu isimlerden oluşuyor:

“Başbakan Birinci Yardımcısı Stepan Kubiv, Sosyal Sorunlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Pavel Rozenko, Avrupa ile Entegrasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı İvanna Klimpuş-Tsintsadze, Başbakan Yardımcısı Vladimir Kistion, Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Şimkiv, İnsani İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Vyaçeslav Kirilenko, Kültür Bakanı Yevgeniy Nişuk, Finans Bakanı Aleksandr Danilük, Sosyal Politikalar Bakanı Andrey Reva, Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ostap Semerak, Eğitim ve Bilim Bakanı Liliya Grineviç, Tarım Bakanı Taras Kutovoy, İmar ve İskân Bakanı Vladimir Omelyan, Bölgeler Bakanı Gennadiy Zubko, Devlet Bakanı Aleksandr Sayenko, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Adalet Bakanı Pavel Petrenko, Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Enformasyon Politikaları Bakanı Yuriy Stetsya, Gençlik ve Spor Bakanı İgor Jdanov, Terörle Mücadele ve İşgal Edilen Topraklardan Sorumlu Bakan Vadim Çernış, Enerji Bakanı İgor Nasalik.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]