Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] AB-Ukrayna anlaşması Hollanda meclisine takıldı

Avrupa Birliği ile Ukrayna arasındaki ticaret anlaşmasını referanduma sunan Hollanda’da halkın kararı “hayır” yönünde oldu.

Katılımın yüzde 32’de kaldığı referandumda Oyların henüz tamamı sayılabilmiş değil. Gayr-ı resmi rakamlara göre “hayır” oyu yüzde 61’i buldu. Daha önce hükümet tarafından onaylanan anlaşma, referandumda “hayır” kararının en az yüzde 30 katılımla alınması durumunda mecliste yeniden tartışmaya açılacak.

Dışişleri Bakanı Bert Koenders anlaşmanın daha fazla incelenmesi ve tartışılması gerektiği görüşünde:
“Anlaşma bu haliyle onaylanamaz. Şimdi adım adım ilerlemek gerekiyor. Kabinede ve mecliste tartışmalıyız. Avrupalı müttefiklerimizle konuşmalıyız. Bu kararın sonucunun ne olabileceğini görmek için tabii ki Ukrayna ile de görüşmeliyiz.”

Anlaşmanın reddi AB’ye karşı söylemiyle dikkat çeken ırkçı politikacı Gert Wilders’i memnun etti. Wilders sosyal medyada “Hollandalılar Avrupalı elitlere ve Ukrayna ile anlaşmaya ‘hayır’ dedi, AB için sonun başlıngıcı” mesajı yayınladı

AB kulislerinde referandum sonucu Ukrayna’dan çok Brüksel kurumlarına karşı bir reddiye olarak değerlendiriliyor.

EURONEWS.COM

Times gazetesindeyse Hollanda’nın dün gerçekleştirdiği referanduma geniş yer verildi.

AB’nin Ukrayna’yla gerçekleştirmeyi planladığı ortaklık anlaşmasını referanduma taşıyan Hollanda’da çıkacak sonucun İngiltere’nin AB’de kalma ya da Birlikten ayrılma referandumuna da ışık tutacağı belirtildi. İngilizler Hollandalıların oylarını yakından izledi.

“Hollanda’daki tartışma oldukça duygusal. Geçöen yıl Ukrayna hava sahasındayken düşürülen Havayolları’na ait yolcu uçağının 298 yolcusunun 193’ü Hollandalıydı.

“Hollanda Savunma Bakanı, Ukrayna’yla ikili ticaret anlaşmasının reddinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elini güçlendireceğini ve bölgede Ukrayna’yı yalmız bırakacağını söyledi.

“Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise daha önceki açıklamalarda Hollanda’dan çıkacak ‘Hayır’ oyunun Avrupa kıtasını bir krize sürükleyebileceği uyarısını yapmıştı.

“‘Hayır’ kampının önde olduğu referandum öncesinde pek çok Hollandalı, ortaklık anlaşmasının AB üyeliğinin ilk adımı olduğunu düşünüyor. Bir kısım Hollandalı ise Ukrayna hükümetini yozlaşmış bir siyasi iktidar olarak görüyor ve herhangi bir ortaklığa sıcak bakmayacağını söylüyor.

TİMES

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]