Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Azeri sanatçı Orucov, Ukrayna rekorlar kitabına girdi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de,‘Ukrayna Milli Rekorlar Kitabı 2016’nın tanıtımı yapıldı. Milli Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşen törende bine yakın animasyon karakteri oluşturarak, Ukrayna’da bir  rekora imza atan Azeri asıllı Elçin Orucov büyük ilgi gördü.

Ukrayna’nın dört bir tarafından gelen rekor sahipleri ile birlikte programda hazır bulunan Elçin Orucov yaklaşık 8 yıllık bir çalışmanın sonucunda oluşturduğu animasyon karakterleri ve bu karakterler üzerinden devam eden projeleri hakkında Ukraynalı rekortmenlere ve basın mensuplarına bilgi verdi.

Ukrayna Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Elçin Orucov, “Bir Azerbaycan Türkü olarak gurur duydum. Ukrayna vatandaşı bir Azeri olarak, Ukrayna Rekorlar Kitabı’na girdim. Tabii ki kolay olmadı, çok uzun yıllar süren bir çalışmanın neticesinde bunu elde ettik. Bugün bunun mükâfatını aldık.” dedi.

Oğlunun talebi üzerine karakter oluşturmaya başladığını daha sonra hobi olarak devam ettiğini ifade eden Elçin Orucov, 7-8 yıl içinde bine yakın farklı animasyon karakteri oluşturduğunu ifade etti.

Çocukları, doğruya yönlendirme ve ahlaki değerler aşılamak için hayali bir ‘Tartonikslerin’ yaşadığı ‘Tartonya’ kurduğunu dile getiren Orucov, düşünce, hayallerin ve tasavvurun sınırı olmadığını belirtti.

Animasyon filmi Tartonikslerin, 26 bölümlük ilk serisi üzerinde Ukraynalı ve Türklerden oluşan, ressam, senarist, animatörlerin bir ekibin gece-gündüz çalıştığını belirten Orucov, dizinin 2017 yılında gösterime hazır hale geleceğini bildirdi.

Ukrayna’da başlayan proje hâlihazırda şimdi Türkiye’de İzmir şehrinde devam ediyor. Tartonikslerin yakın zamanda çizgi roman olarak da çocuklarla buluşması bekleniyor.

Tartonikslerin Ukraynalı senaristi Valeriy Jeh ise senaryonun temasının çocuklara; kardeşlik, büyüklere hürmet, çevre bilinci, tabiata saygıyı aşıladığını belirtti. Hayali Tartonya planeti farklı bir yer de olsa bu dünyaya mesaj verdiği kaydeden Valeriy Jeh, “Kim sağ, kim sol fark etmez evrensel değerler bütün insanlığa aynı mesajı veriyor.” diye konuştu.

Etkinlikte Ukrayna’da çeşitli rekorlar kıran rekortmenler de kabiliyetlerini ve yeteneklerini sergiledi. Ukrayna Milli Rekorlar Kitabı 2016’da ülke genelinde kırılan 400 rekor ve rekortmenleri hakkında bilgi ve görseller bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]