Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev: AB ve ABD yaptırımları Rusya çekilince kaldıracak

Ukrayna, Batı ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara devam etmesi hususunda ısrarını sürdürüyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Rusya’ya yönelik yaptırımların ancak Donbas’taki, Rus askerlerinin tamamen çekilmesinden sonra kaldırabileceği bildirildi.

Rusya yönelik yaptırımların devam etmesi gerektiğini belirten Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Siyaset ve Muhabere Bölümü Müdürü Aleksey Makeyev; “AB ve ABD’nin sadece Donbas’tan Rus askerlerin çekilmesi durumunda yaptırımları kaldırabilir. Paris’te ‘Normandiya formatında’ görüştüğümüz ortaklarımız, AB ve işbirliği içinde olduğumuz bütün demokratik dünya, Minsk anlaşmalarının maddelerinin uygulanması sonrasında yaptırımların kaldırılabileceği konusunda hemfikir.” dedi.

Öte yandan Fransa’nın başkenti Paris’te 2 Ekim’de bir araya gelen Normandiya Dörtlüsü’nün zirvesi akabinde, 3 Ekim’de Donbas’ta hafif silahların tahliyesine başlanmış uzun bir aradan sonra ilk defa gerçek manada ateşkes sağlanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]