Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Avrupa’da Fenerbahçe haftası

Avrupa’da Fenerbahçe haftasını geride bıraktık. Kadın voleybol ve basketbolda, Avrupa kupası maçlarını kazanan camia erkek basketbol ve futbol heyecanı için TV karşısına geçti.

Liderlik maçına çıkan basketbol takımı tek ayakla sakat sakat oynayan fedakar oyuncuları ile Obradovic önderliğinde Kuban’ı yenmeyi başardı. Öncelikle son dört maç kala çeyrek finale çıkarak alkışı bir kez daha hak etti.

PLANLARI BRAGA İŞLETTİ
Futbol maçında ise kağıt üzerinin çizildiği bir maçı geride bıraktık. Dortmund, Manchester, Liverpool, Sevilla, Leverkusen gibi takımlar arasından Braga’nın gelmesi tabii ki bir avantajdır, lakin son 15 maçını kaybetmemiş ve Porto’yu geçtiğimiz hafta yenmiş sistem takımı olan Braga rakibi Fenerbahçe ve izleyenleri şaşırttı ve şaşırtıcı olduğu kadar da zorladı. Lokomotif Moskova maçındaki gibi önde basan, saldırgan oynayan, Josef’i forvete sokan oyun planı işlemedi. Braga Lokomotif Moskova’nın aksine Portekiz ekolünü sahaya iyi yansıtan bir oyun sergiledi. Öncelikle top rakipteyken alanı çok daraltarak rakibine kaleye yaklaşma şansını tanımadı.

Elindeki teknik oyuncuları ile de topu daha iyi kullanarak çok net olmasa da deplasmanda rakibinden daha etkili oldu. Risk Aldı Golü Buldu Bunların karşısında ise Fenerbahçe uzun oynamak zorunda kaldı. Volkan ve Alper’in birebir oyunları üzerinden zorlama hücumlar geliştirmek zorunda kaldı. Ayrıca Şener ve Caner’den de sıkışan oyunu açacak oyun girişkenliği ve kalitesi gelmedi. Böyle olunca da bek oyuncuları da tıpkı orta saha ve hücum oyuncuları gibi fazlası ile top kaybı yaptı. Maç golsüz beraberliğe gidiyor denildiği anda Pareira Persie de oyunda iken Nani ve Fernandao’yu oyuna dâhil ederek risk çıtasını yükseltti. İşte bu riski alırken diğer değişiklik ile dengeyi sağlayacak hamleyi yaptı ve Raul Meireles’i de oyuna alarak daha çok top tuttu ve dönen topları almaya başladı Fenerbahçe. Bunun sonucunda ise Persie ve Fernandao’nun rakip defansı kenarlara sürükleyip ilk kez bir orta saha oyuncusu merkezden dikine top sürerek kaleye doğru top sürdü. Mehmet Topal bu inisiyatif ve girişkenliğine Avrupa kalitesinde birinci sınıf bir bitiricilik ekledi ve attığı gol ile az da olsa tur şansını takımına getirdi.

Deplasmanda Anlam Kazanmalı 1-0 iç saha galibiyeti deplasmanda atılan bir golle anlam kazanacaktır. 82. dakikadaki gole kadar oyun planı tutan Braga takımına karşı planları tutmayan Pareira etkili ve farklı alternatifler geliştirmeli. Çünkü Braga’ya karşı deplasmanda oynamanın doğru alternatifler ile daha kolay olabileceği kanısındayım.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]