Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da hükümet krizi: Poroşenko, başbakan ve başsavcının istifasını istedi

Ukrayna’da bir müddettir devam eden hükümet krizi Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun halka seslenip başbakan ve başsavcının istifa istemesiyle zirveye çıktı.

Halka seslen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Başbakan Arseniy Yatsenük ve Başsavcı Viktor Şokin’i istifa etmeye çağırdı.

Toplumun, devletin değişim ve reform hızından memnun olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Poroşenko yaptığı açıklamada koalisyon hükümetinin halk desteğini kaybettiğini dile getirdi.

Avrupa ile entegrasyon ve pozitif dönüşümü hızlandırmak için koalisyon hükümetin güvenoyu ile yenilenmesini isteyen Poroşenko, stratejik kararlar alınırken hükümetin yetersiz kaldığını ifade etti.

Koalisyon içerisindeki gruplar arasındaki gerginliğinin koalisyonun canlılığı tehdit ettiğini dile getiren Poroşenko, bu durumda hükümetin çöküşünün kaçınılmaz olduğunu ve ülkenin siyasi krize girebileceğini ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]