Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] 3. Uluslararası Kiev Film Festivali açık havada yapılıyor

Ukrayna’da hafta sonu başlayan 3. Uluslararası Kiev Film Festivali (UKFF)’nde bu yıl ilk kez filmler açık havada izlenilecek. 22 Eylül’e kadar devam edecek Kiev Film Festivali’nde jüri üyeleri arasında, ‘Mommo Kız Kardeşim’ filmin yönetmeni Atalay Taşdiken de bulunuyor.

İstanbul’daki Ayasofya kilisesinden esinlenerek başkent Kiev şehrinde inşa edilen Ayasofya Katedrali’nin kuruluşunun 1000. yıldönümü dolaysı kilise önündeki Ayasofya Meydanı’nda ülkenin en büyük sinema perdesi kuruldu.

Tarihi Ayasofya Meydanı’ndaki açık hava sinemasında Türk filmi, “Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak” ilk kez ve geçtiğimiz yıl festivalde en iyi film ödülüne layık görülen ‘Mommo Kız Kardeşim’ tekrar gösterilecek.

UKFF’nin başkanlığını ise artık geçmişte Hürrem Sultan rolünde oynayan Olga Sumkaya yapıyor. UKFF Başkanı Olga Sumskaya, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada; “Burada Kiev festivaline bir çok misafir ve Kievliler katılıyor. Festivale ilgi oldukça fazla 400’ün üzerinde film başvurduğu festivale sinema uzmanları tarafından değişik ülkelerden seçilen 8 film ve 25 kısa film Ukraynalılarla en büyük perdede buluşacak” dedi.

Türkiye’den katılım olmasından dolayı memnun olduğunu belirten Sumskaya, Türk insanı ile işbirliği içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son dönemde Türk filminin geliştiğini belirten Sumskaya artık Ukrayna televizyonlarında Türk dizilerini beğenerek izlediklerini söyledi. Sumskaya kendisinin baş rollerinde oynadığı Ukrayna yapımı Hürrem Sultan (Roksalana) dizi filminin de Türkiye gösterimi ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Cihan’a festival hakkında bilgi veren UKFF Yapımcısı Fedir Krat: “Bu sene festivalin en başarılı uzun metrajlı filmi izleyicilerin oyları ile seçilecek, kısa filmin galibini ise jüri belirleyecek. Kiev’de geçtiğimiz yıl düzenlenen Kiev Film Festivali’nde, Türk filmi ‘Mommo Kız Kardeşim’ ile en film ve en iyi erkek yardımcı oyuncu dalında ödül alan yönetmen Atalay Taşdiken ise bu sene jüri koltuğunda oturuyor. Ayrıca bu yıl sanatsal bir Türk filmi, ‘Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak’ da gösterilecek. Filmin aktörü ve yapımcısı da burada olacak” şeklinde konuştu.

Festival açılışına katılan genç Türk işadamlarından Mehmet Çirkin ise Kiev’de açık havada bir Türk filmi izleyecek olmasından dolayı ve Türk sanatının Karadeniz’in karşı kıyında Ukraynalılara da ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]