Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Savcılığı Afrikalıları maymuna benzeten gazeteyi mercek altına aldı

Ukrayna’nın batısındaki Ternopil şehrinde haftalık yayımlanan ve şehrin en çok okunan ikinci gazetesi Novaya Ternopolskaya Gazete’nin Afrikalıları maymuna benzeten bir fotoğrafı basmasının uluslar arası basında yer alması savcılığı harekete geçirdi.

Söz konusu haberin CNN ve France 24 kanalarında çıkması üzerine şehir savcılığı, Novaya Ternopolskaya Gazete’sinin haberinde Ukrayna Ceza Muhakemesi Kanunu’nun; ırk, etnik köken veya dine dayalı vatandaşların eşit hak ihlalini içeren 161’inci maddesinin çiğnenip çiğnenmediğine bakacağı bildirildi.

Savcılık yazıda suç unsuru olup olmadığına ilişkin başlattığı soruşturmanın gazetenin sadece söz konusu yayını bağlayacağı belirtildi..

Gazetede, Arap ve Afrika asıllı üniversite öğrencilerin arasında gerçekleşen kavga haberinde Ukraynalı kıza saldıran bir maymun fotoğrafı kullanmıştı. “kara kan döküldü” başlıklı haber daha sonra tepki almıştı. Kullanılan fotoğrafta arka planda bira içen Afrikalılar yer alırken, ön planda ise maymunlar sarışın bir bayana sarılmaktaydı.

YUNUS ERDOĞDU |  KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]