Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de ‘muhafazakâr’ iktidar ‘yolsuzlukta’ sınıfta kaldı

Uluslararası Şeffaflık Örgütü küresel yolsuzluk endeksi raporunu yayımladı. Ülkeleri 100 üzerinden verilen notlarla değerlendiren örgütün raporuna göre notlar düştükçe o ülkenin kamu sektöründe yolsuzluk oranı yükseliyor.

 

Türkiye ise geçtiğimiz seneye oranla 14 puan daha kaybederek 42 puanla kendine Avrupa ortalamasının çok gerilerinde yer buluyor. Euronews’e konuşan örgütün direktörü Carl Dolan, Türkiye de dahil AB’ye üyelik yolunda olan ülkelerin puanlarının 100 üzerinden 50’nin altına düşerek beklentilerin çok altında olduğunu söylüyor.

Bu ülkeler arasında Ukrayna 27 puanla en kötü durumda. Ukrayna’yı 40 puanla Sırbistan, 44 puanla Karadağ, 42 puanla Makedonya izliyor.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, endeksin küresel yolsuzluk durumunu tespit etmek için bir gösterge olarak kullanıldığını, puanların ‘birçok güvenilir kurumdan’ alınan verilerle belirlendiğini bildiriyor.

euronews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]