Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Mustafa Koç, sabah saatlerinde spor yaparken rahatsızlandı. Önce Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Koç, buradan Özel Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane yönetimi, Koç’un tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

İş dünyasının önemli ismi Mustafa Koç (56), sabah saatlerinde spor yaparken rahatsızlandı. Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Koç’un kalp krizi geçirdiği belirlendi. Doktorlar uzun süre Koç’a müdahale etti. Koç, buradan helikopterle Özel Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada da doktorlar müdahaleye devam etti ancak Koç, tedaviye cevap vermeyerek hayatını kaybetti.

İş dünyasından önemli isimler de sabah saatlerinden itibaren hastaneye akın etti. Koç’un hayatını kaybettiğini ilk olarak Yılmaz Ulusoy açıkladı.

1960 İstanbul doğumlu olan Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD’de George Washington University (1984) mezunu olan Koç, golf, binicilik, havacılık gibi sporlarla uğraşıyordu. Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesiydi. İstanbul Golf Kulübü’nün de başkanlığını yapıyordu.

MUSTAFA KOÇ, HOLDİNGİN 3. KUŞAK YÖNETİCİSİYDİ
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, 1960 doğumlu olup Koç ailesinin 3. kuşak üyesi idi.

ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Koç, çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta başladı. Şirkette müşavir olarak çalışan Koç, ardından Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992’de Koç Holding’e geçerek sırası ile Başkan Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 4 Nisan 2003’ten bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı idi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyesi olan Mustafa Koç, Genç Başkanlar Organizasyonu’nda, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer aldı. Bilderberg Toplantıları Yürütme Kurulu Üyeliği de bulunan Koç, 2005’te İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Mustafa Vehbi Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kurumlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi idi.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koç, golf, binicilik, havacılık ve Scuba’ya meraklısı idi. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi olan Koç, İstanbul Golf Kulübü’nün başkanlığını yürüttü.

21 Ocak 2016 tarihinde sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası acilen hastaneye kaldırılan Mustafa Koç, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

BAYRAM EMİR | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]