Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da grip 46 can aldı

Ukrayna’da havaların soğumasıyla birlikte grip vakalarında artış görülüyor. Domuz gribinden de ölümlerin yaşandığ ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya ulaştı.

Ukrayna Sağlık Bakanı Yardımcısı Roman Vasilişin, ülke genelinde 46 kişinin grip nedeniyle öldüğünü açıkladı. Can kayıplarının nedenleri arasında hastaların doktora geç başvurmasını gösteren Roman Vasilişin; “Can kayıplarının başlıca nedeni grip vakalarının çok geç hastaneye gelmesi. Genelde hastalarımız evlerinde tedavi olmaya çalışıyor. Tıbbi desteğe çok geç başvuruyor. Aslında erken teşhiş durumunda tedavi edilebilecek gribin, zatürreye (pnömoni) çevrilmesi nedeniyle ölüyorlar.” dedi.

Ülke genelinde en fazla grip vakalarının görüldüğü bölgelerin başında Vinnitsa ve Donetsk bölgeleri geliyor. Başkent Kiev’de ise 16 Ocak’ta okullar süresiz olarak karantinaya alındı. Bunun yanı sıra ülkenin değişik şehirlerinde okullarda eğitime ara verilmeye başladı.

Öte yandan Zaporoj Bölgesinde, 11 kişinin domuz gribi olarak bilinen A H1N1 tedavisi gördüğü belirtildi. Ukrayna Salgın Hastalıklar Merkezi (SES) grip hastalığının ikinci dalgasını, Şubat ayında beklediklerini açıkladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]