Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD’den Ukrayna’ya 300 milyon dolar askeri yardım

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Vladislav Seleznev, ABD’nin 2016 yılı içerisinde Ukrayna ordusunun geliştirilmesi için 300 milyon dolar vereceğini söyledi.

Seleznev: “Biz bu sene içerisinde, Amerikalı ortaklarımızdan yaklaşık 300 milyon dolar kadar bir yardım bekliyoruz. Hâlihazırda askerlerimiz değişik eğitim programları üzerinde çalışıyor. Bu programlar NATO üyesi ülkelerden gelen yabancı uzmanların katılımıyla gerçekleşiyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin 2016 yılı bütçesi, ülkemizin gayri safi yurt içi hâsılasının (GSYİH) yüzde 2,5’uğuna tekabül ediyor. Cumhurbaşkanı (Petro Poroşenko) dün yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu durumda devlet savunmasına ayırabilecekleri en yüksek kaynağın bu olduğunu söyledi. Bu şartlar altında çalışmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Bir yılı aşkın süredir Ukrayna Savunma Bakanlığı görevini yürüten Stepan Poltorak ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada para için orduya hizmet edilmeyeceğini, aylığının sadece 18 bin grivna (750 dolar) olduğunu söylemişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]