Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna polisinden gazlı müdahale

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devlet kurumlarına zorla girmek isteyen gruba kolluk kuvvetleri gazlı müdahalede bulundu.

Sayıları bini aşan yüzleri maskeli ve kasklı eylemciler, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve meclise yürüdü. Devletin idari binalarının bulunduğu bölgeyi koruyan kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmada çok sayıda eylemci ve polis yaralandı. Eylemciler aralıksız şekilde üzerilerine gaz bombası ve gözyaşartıcı gaz sıkan polislerin otobüsünü yaktı.

Hükümetin Ukrayna Parlamentosu’nda 16 Ocak’ta kabul ettiği ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ivedilikle onayladığı torba yasa toplumda büyük tepkiye yol açtı. Dün yerel saatle 16.00’da maskeli gençlerin başlattığı eylemler aralıksız devam ediyor. Başbakanlık binası yakınındaki Dinamo Kiev stadının girişi eylemciler ve polis arasındaki çatışma nedeniyle savaş alanına döndü.

Bu arada, Bağımsızlık Meydanı’nda eylemlerini sürdüren muhalefet partileri hükümet binaları çevresindeki şiddet içeren eylemleri üstlenmedi. Protestolar, Ukrayna Hükümeti’nin 21 Kasım 2013’te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]