Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte, Poroşenko ile Erdoğan görüşmesinin detayları…

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, önümüzdeki yılın başlarında Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Poroşenko, Fransa’nın başkenti Paris’te, 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir saati aşkın görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Poroşenko, “Biz bu ziyaretten atılım bekliyoruz. İktisadi, siyasi ve güvenlik işbirliği alanlarında devam eden gelen çalışmalarımızın neticelerini almaya başlayacağız” dedi.

Poroşenko, Erdoğan’ın kendisine düşürülen Su-24 Rus uçağı ile ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Poroşenko ise Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas’taki gelişmeler hakkında Erdoğan’ı bilgilendirdi.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakını asla kabul etmediklerini ifade eden Poroşenko ile Erdoğan, Rus yetkililerin işgal altındaki Kırım’da başta Kırım Tatarlarına yapılanlar olmak üzere temel insan hak ve özgürlüklerin ihlalini kınadı.

Taraflar, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticari ve iktisadi işbirliğinin geliştirilmesi kararı aldı.

Bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede Poroşenko ve Erdoğan, Türkiye-Ukrayna 10. Dönem Hükümetlerarası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısının yapılmasını kararlaştırdı.,

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]