Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Black Sea Hawk tatbikatı sona erdi

Türkiye, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Bulgaristan ve Romanya’nın sınır ve sahil güvenlik güçlerinin ortak tatbikatı “Black Sea Hawk”, sona erdi.

Ukrinform ajansının haberine göre, “Black Sea Hawk 2010” tatbikatı, Karadeniz’e Sahildar Devletler Sınır/Sahil Güvenlik İşbirliği Forumu çerçevesinde, Ukrayna komutasında yapıldı.

Üç aşamalı olarak yapılan tatbikatın birinci aşamasında, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan sahil güvenlik güçleri hayali kaçakçılık ve yasa dışı geçişleri önledi.

Tatbikatın ikinci aşamasında Ukrayna, Rusya ve Türkiye sınır muhafızları, uluslararası yelkenli yarışlarında fırtınaya yakalanan ve sahil güvenlik ile bağlantı kuramayan üç yelkenliyi arama ve kurtarma çalışmalarını yürüttü.

Tatbikatın son aşamasında, Ukrayna, Gürcistan ve Türkiye sınır ve sahil güvenlik güçleri, Karadeniz’in Doğu kısmında sahte mal yüklü olduğundan şüphelenilen bir geminin güzergahını takip ederek, geminin, bu bölgedeki limanlara girmesini önlemek, geminin alıkonulması ve kovuşturulması için koordinasyon sağlanması yönünde çalışmalar yaptı.

Ukrayna Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]