Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın bir aylık kömürü kaldı

Bir zamanlar dünyaya kömür ihraç eden Ukrayna, şimdi Güney Afrika’dan gelecek kömürü bekliyor. Ukrayna’da Rusya yanlısı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda kömür madenlerini kontrol altına alması nedeniyle ülke kömür sıkıntısı yaşanıyor.

Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Vladimir Demçişin, parlamentoda bir soru önergesine verdiği cevapta, Ukrayna termik santrallerinin sadece bir aylık kömür rezervi kaldığını, Güney Afrika’daki tedarikçilerle kömür ithalatı konusunda müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Ukrayna’nın doğusunda Donbas’taki kömür yataklarının Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde olduğunu ve Kırım’a elektrik verilemediği için Rusya’nın kömür tedarikini durdurduğunu belirten Bakan Vladimir Demçişin, Güney Afrika’dan alınan antrasit kömürü yüklü gemilerin yola çıkıtğını kömürün Aralık ayı içerisinde Ukrayna’ya ulaşacağını belirtti. Kısa vadede kömür sıkıntısının yaşanmayacağını ifade eden Demçişin, Ukrayna’nın elektrik üretiminde önemli bir paya sahip termik santrallerin uzun dönemde sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın elektrik ihtiyacını karşılayan Ukrayna’daki enerji nakil hatları, 22 Kasım’da tahrip edilmişti. Kırım elektriksiz kalınca Rusya da Ukrayna’ya yaptığı kömür tedarikini askıya almıştı.

Öte yandan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük’ün talimatları doğrultusunda Ukrayna ulusal enerji şirketi Naftogaz, 25 Kasım’da Rusya’dan doğalgaz alımını durdurmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]