Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kalifiye Ukraynalı işçiler çalışmak için Rusya’ya gidiyor

Rusya yabancı kalifiye işçiler vize işlemlerini kolaylaştırmasının ardından yabancı işçiler yoğun bir şekilde Rusya’yı tercih etmeye başladı. Petrol ve doğalgaz sektörlerinin dışından inovasyon hedefli üretim planlayan Rusya’ya Temmuz 2010’dan bu yana 6 bin 800 uzman geldi.

Rusya Federal Göçmen Bürosu Başkanı Konstantin Romodanovski yaptığı açıklamada bu konuda önemli bir başarı elde ettiklerini belirterek, “Geçen yılla kıyasladığımızda kalifiye işçi girişi konusunda en az iki kat artış var” dedi.

Yabancı kalifiye işçiler, eşleri va çocukları yeni düzenlemeye göre 3 yıl vize ile Rusya’da çalışabiliyor. Yabancı işçileri anneleri, babaları, dedeleri ve torunları için de vize kolaylığı var. Rusya’da kalifiye bir işçi yılda ortalama 2 milyon ruble (68 bin dolar) kazanabiliyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le görüşmesinde bilgi veren Romodanovski, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’den gelen uzmanların yerini Çin ve Ukrayna’dan gelen kalifiye işçilerin aldığını belirtti.

Rusya’da kalifiye işçi olarak çalışan yabancıların ülkelere göre oranları hakkında bilgi veren Göçmen Bürosu Başkanı, “Yüzde 14’le yabancı kalifiye işçiler arasında Almanya ilk sırada yer alıyor. Yüzde 10’la Almanya ikinci, yüzde 9’la İngiltere üçüncü ve yüzde 8’le de Fransa dördüncü sırada yer alıyor” dedi.

İtalya, Ukrayna ve Güney Kore yabancı kalifiye işçi listesinde yüzde 4 oranına sahip olurken, Türkiye, Japonya ve İsveç yüzde 3 paya sahip. Kalifiye işçi oranında yüzde 1’lik paya sahip olan Çin, vize kolaylıklarının ardından yüzde 15’lik bir artış sağladı. Kalifiye işçi artışında yüzde 13’le ikinci sırada Ukrayna yer alırken, Türkiye yüzde 10’luk artışla üçüncü sıraya yerleşti.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]