Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmenistan uzayda atağa geçti ikinci uydu yolda

İlk haberleşme uydusunu geçtiğimiz Nisan ayında uzaya fırlatan Türkmenistan, ikinci bir uydu için çalışmalara başladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, konuyu ilk defa 11-12 Kasım tarihlerinde Pekin’e gerçekleştirdiği ziyarette Çinli işadamları ile yaptığı görüşmede gündeme getirdi.

Türkmenistan’ın ikinci bir uyduyu uzaya fırlatmak için çalışmalara başladığını ifade eden Berdimuhamedov, uzay alanında faaliyet gösteren Çinli şirketlerin tekliflerini değerlendirmeye hazır olduklarını belirtti.

BARIŞÇIL AMAÇLARLA KULLANILACAK
Türkmen lider Berdimuhamedov, barışçıl amaçlarla kullanılacak uydunun bilimsel araştırmaların yapılması için ülkesine önemli imkânlar sağlayacağını söyledi.

Türkmenistan’ın ilk haberleşme uydusu “TürkmenAlem 52°E” Nisan 2015’de ABD’nin Florida eyaleti Cape Canaveral uzay üssünden başarılı bir şekilde fırlatılmıştı.

Uzaya gönderilen “TürkmenAlem 52°E” uydusu, Avrupa, Asya ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayacak kapasitede. Türkmen uydusu, Fransız Thales Alenia Space firması tarafından üretilmişti. Uydu başarılı geçen test çalışmalarından sonra Türkmenistan hükümetine teslim edildi.

Türkmenistan’ın uzay alanındaki çalışmaları, Devlet Başkanlığı’na bağlı Ulusal Uzay Ajansı tarafından yürütülüyor. Türkmenistan son dönemlerde bilim ve iletişim alanlarında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]