Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin, G20’deki IŞİD’in finansörlerini neden ifşa etmedi?

Bütün dünyanın yakından takip ettiği Antalya’daki G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD’in 40 ülkeden finansal destek aldığını bu ülkeler arasında G20 üyelerinin de olduğunu söyledi ama ülkeleri ifşa etmedi.

G20 liderler zirvesinin kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Putin, IŞİD’in dış ülkelerden finansal destek aldığına dikkat çekti ama nedense bu ülkeleri açıklamaktan kaçındı.

‘PETROL YÜKLÜ KONVOYLARIN UZUNLUĞU ONLARCA KİLOMETREYİ BULUYOR’

Bir araya geldiği G20 ülkeleri liderlerine ilk elden IŞİD’in finansman kanallarına ilişkin bilgileri veren Putin, “Meslektaşlarıma, teröristlerin yasadışı petrol ticaretinin boyutlarını ortaya koyan, uzaydan ve uçakla çekilen fotoğrafları gösterdim.  (Fotoğraflarda görülen) petrol yüklü konvoyların uzunluğu onlarca kilometreyi buluyor” ifadelerini kullandı.

Eset ve Kürtler dışında kimsenin IŞİD’le gerçek anlamda mücadele etmediğini ifade eden Putin’in bu konvoyları Suriye’deki uçaklarıyla neden vurmadığı da merak konusu oldu.

‘ÖNCE IŞİD’İ YENELİM, SONRA REFORMLARI KONUŞALIM’

Suriye’de çözüm için izlenmesi gereken aşamaları da açıklayan Putin, “İlk yapmamız gereken şey IŞİD’i yenmektir. Ancak bundan sonra Suriye’de yapılması gereken reformları tartışabiliriz” diye konuştu.

IŞİD’e karşı güç birliği çağrısını da yineleyen Rusya başkanı, “Hangi ülkenin IŞİD’e karşı daha etkili olduğunu konuşmaktansa, bu ortak tehdide karşı güçlerimizi birleştirmek daha önemli” dedi.

‘TÜRKİYE-RUS ENERJİ PROJELERİNDE HİÇBİR SORUN YOK’

Putin, Türkiye ile Rusya’nın üzerinde çalıştığı enerji projelerinde hiçbir sorun bulunmadığını söyleyerek, “Ben, Türkiye ile gerçekleştirilen enerji konularında herhangi bir sorun görmüyorum. Daha önce çalışmalarımızı nasıl yürüttüysek, yine aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan siyasi sürecin projeler için bir sorun yaratmadığını belirten Rus lider, “Projelerin hayata geçirilmesinde hukuki formalitelerden ötürü bazı sorunlar yaşandı ancak Türkiye, Rus doğalgazının hacminin korunmasını ve arttırılmasını istiyor. Her iki ülkenin de çıkarına olan bu konuların çözümünde farklı alternatifler üzerinde durduk” ifadelerini kullandı.

PUITİN, YANUKOVİÇ DÖNEMİNDE UKRAYNA’YA VERİLEN BORCU YENİDEN YAPILANDIRACAK

Rus lider, Ukrayna’ya Viktor Yanukoviç’in döneminde verilen ve Rusya’ya aralıkta ödemesi gereken 3 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırma kararı aldıklarını açıkladı.

Rusya’nın hazırladığı teklife göre Ukrayna borcunu 2016-2018 yıllarında her sene 1 milyar dolar olarak geri ödeyebilecek.

Ukrayna’daki son durumun da G20 Zirvesi’nde ele alınan konulardan biri olduğunu paylaşan Putin, ülkenin doğusundaki ateşkesin siyasal sürecin gelişmesini sağlayacağından emin olduğunu belirtti.

www.ukraynahaber.com.ua – Sputnik

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]