Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da emekli maaşı taşıyan posta aracı soyuldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 20 kilometre mesafedeki Borispol ilçesinde, Ukrayna Devlet Posta İdaresi’ne (Ukrpoçta) ait emekli maaşlarını taşıyan bir araç soyuldu.

Ukrpoçta aracına yapılan silahlı saldırı sonucunda 1 milyon 600 bin grivnanın (yaklaşık 70 bin dolar) kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen hadisede saldırganlar siyah binek otomobil ile Ukrpoçta aracına çarparak durdurdu.İddiaya göre, hırsızlar ellerindeki otomatik silahlarla güvenlik görevlilerini korkutup, aracın camını kırdı ve çuvallardaki paraları alarak kaçtı. Banka aracındaki paraların emekli maaşları olduğu belirtildi. Emniyet birlikleri soygun ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Son dönemde ülkedeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle hırsızlık vakalarında artış kaydediliyor. 23 Ekim’de benzer bir olay Çernigiv bölgesinde gerçekleşmiş, ülkenin en büyük özel bankalarından Privatbank’a ait para taşıma aracına silahlı soygun yapılmıştı. İki banka çalışanının öldürüldüğü soygun üzerine, PrivatBank yetkilileri katillerin bulunmasına yardımcı olan kişilere 1 milyon grivna (yaklaşık 43 bin 500 dolar) tutarında ödül vaadinde bulunmuştu.

Temmuz ayında da Harkiv bölgesinde Ukrpoçta aracına yapılan saldırıda üç banka görevlisi öldürülmüş ve araçtaki yaklaşık 100 bin dolar tutarında para çalınmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]