Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lukaşenko 5. kez Belarus Cumhurbaşkanı seçildi

Belarus’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Aleksandr Lukaşenko, oyların yüzde 83,49’unu alarak beşinci kez Cumhurbaşkanı seçildi.

Belarus Merkez Seçim Kurulu verilerine göre, Lukaşenko’nun en yakın rakibi Tatyana Korotkeviç yüzde 4,42 ve Sergey Gaydukeviç de yüzde 3,32 oy alabildi. Seçimlere katılım yüzde 86,75’le rekor kırdı.

1994’de yüzde 80,3 oyla seçilen Lukaşenko, 2001, 2006 ve 2010’da yapılan seçimlerde de yüzde 80’inin üzerinde oy almayı başardı.

Belarus’da 2004’de yapılan referandumla anayasal değişikliğe gidilmiş Cumhurbaşkanları için görev süresi sıralaması kaldırılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lukaşenko’yu seçim başarısı nedeni ile tebrik etti. Putin ve Aleksandr Lukaşenko’nun bu hafta Kazakistan temaslarında bir araya gelmesi bekleniyor.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]