Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Zafer Bayramı coşkuyla kutlanıyor

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı Sovyetler Birliği’nin kazandığı zaferin, 67. yıl dönümünü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de coşkuyla kutlandı.

‘Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’ olarak adlandırılan İkinci Dünya Savaşı’nın 67. yıldönümünde Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç beraberindeki devlet ekâbiri, savaşta hayatını kaybeden askerler anısına inşa edilen Meçhul Asker Anıtına çelenk koydu.
İkinci Dünya Savaşı gazilerinin hazır bulunduğu Meçhul Asker Anıtı’nda aralıksız yanan ateş önünde saygı duruşu akabinde tören kıtası resmigeçit yaptı.

Daha sonra devlet yetkilileri ve gaziler Sonsuz Zafer Parkı’ndaki çok sayıda Alman uçağını düşüren Ukraynalı savaş pilotu Mareşal İvan Kojedub’un anıtına karanfil bıraktı.

Zafer Bayramı’nın kutlamalarının merkezi ise Bağımsızlık Meydan’ıydı. Devletin zirvesi tam kadro yer aldığı etkinliğe; eski Ukrayna cumhurbaşkanları, büyükelçiler, dini liderler, kanaat önderleri ve ülke genelinden gelen 750 gazi katıldı.
YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]