Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Vitor “Kocaman”

Aykut Kocaman; şampiyon olamama serisinin ardından göreve geldiği ilk yıl takımını şampiyon yapmıştı! Sonrasında 3 Temmuz süreci ile zor günler yaşadı, ona rağmen hep başa oynadı, son salisede şampiyonluk kaybetti ama gene Avrupa Ligi’nde takımı yarı final oynattı. Finalin kapısından şanssızlıklar ve sakatlıklar yüzünden geri döndü. Yok muydu? hataları vardı, eleştiriyi hak ettiği noktalarda çoktu tabi, ama saçlarını kulübe sadece teknik direktör değil “fiilen” başkanlık yapmak zorunda kalarak ağrıttı… Alex ile yolların ayrılması sonrasında bir kısım taraftar kendisini acımasızca eleştirmeye başladı, adeta kendisine düşmanlık beslediler!

Futbol sahası içinde çok kontrollü oyun, skoru korumaya çalışarak geri yaslanan takım tarzıydı kendisine yönelik eleştirilerin merkezinde!

Vitor Pareira, geldiğinden bu yana söylemlerinde hep “hücum” sözü anahtar kelime oldu! Taraftarı heyecanlandırdı bu şekilde umut verici demeçleri. Agresif ama taraftarın hoşuna giden aktif ve dinamik tarzı da sempati topladı. Dünya yıldızlı çok transferli kadro imkânı sunuldu eline. Atromitos gibi Fenerbahçe’nin dengi olmayan bir takımla oynanan maç haricinde, içeride Shaktar, Eskişehir ve Antalya, dışarıda Shaktar, Rize ve Kasımpaşa deplasmanlarını oynadı!

Hiçbir maçta eldeki kadronun oynaması gereken oyun oynanamadı henüz. Dün akşam da Kasımpaşa karşısında galibiyeti almasına rağmen, skorun üzerine yatan, hatta skoru elde edene kadar da skoru aramayan bir görüntüdeydi takımı. Hala Aykut Kocaman’ı haklı ya da haksız defansif oynattığı sebebiyle eleştirerek, Vitor Pareira’nın hatalarını görmezden gelmek olmaz. Vitor Pareira, söylemlerindeki hücum futbolundan en azından parçalar sunmalı taraftarlarına.

Fenerbahçe Kasımpaşa deplasmanına bu sefer, Diego’nun da sakatlanması sonucu, alıştığımız üçlü orta saha düzeniyle çıktı. Bu uzun zaman sonra doğruya dönüş hamlesiydi. Kaldı ki Kasımpaşa orta sahası, özellikle yabancıları oturmuş bir kadronun oyuncularından, teknik kapasitesi yüksek ve fizik gücü yerinde bir futbolcu gurubundan oluşuyordu. Ancak bu doğruyu Persie’yi kanatlarda oynatarak ziyan etti Vitor Pareira. Persie’ye bu fizik gücü ve koordinasyon eksikliğinde bu görevi vermek kriz çıkarabilir. Sabır denilen geçiş sürecini Vitor Pareira üçlü orta sahanın önünde; iki kaleye inebilen kanat oyuncusu ve hedef forvet olarak Persie ile aşmayı denemeli. Zira en azından henüz işlemeyen ve tutmayan bu düzen dün akşamda izleyenlerin uykusunu getirdi. Kazanılan korner vuruşu ile gelen gol ile üç puan aldı Fenerbahçe, ancak elindeki kadro kalitesinin hakkı bu değil. Avrupa kupasını düşünmüş olabilir Pareira, ancak her kulvarı çok rahat başarı ile tamamlayacak kadro derinliğine de sahip. 10 kişi kalan Kasımpaşa takımına karşı bile Volkan Şen girene kadar tek bir kontra atak geliştirilemiyorsa, bunun nedeni sadece “sabırsızlık” ile açıklanamaz! Kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın net bir şekilde altını çizdiği gibi “sabır 1 aylık bir dönemdir. Fazlasına giderse orada yanlışlık var demektir.” Biraz daha sabretmeye devam edip göreceğiz…

RAUL MEİRELES PAS TUTMUŞ GİBİ

Raul Meireles kalitesinde ve tecrübesinde bir oyuncu adeta pas tutmuş gibi takılan, ağırlaşmış, geri giderek tükenmeye yüz tutmuş. Oyunu organize etme görevi kendisinde olmasına rağmen ağır ve aksak oynayarak takımın yavaş oyununda “kilit” roldeydi. Diğer taraftan Ozan Tufan ilk kez ilk 11 çıktığı maçta “iki yönlü orta saha” beklentisini karşıladı. Kötü takımın en iyisiydi; savunmada kademeye girdi, top çaldı, pres yaptı, ikili mücadele kazandı ve rakibin 10 kişi kalmasına sebep oldu. Hücumda ise girişken, deneyen, dikine giden, hatta gollük pas atan bir performans ile umut verdi.

Sonuç olarak Vitor Pareira’nın “sabır kredisi” gün geçtikçe azalıyor. Gelecek fikstürdeki Molde, Bursa Spor, Beşiktaş ve Celtic maçlarından çıkan sonuçlar hoca içinde takım içinde kırılma maçları özelliğini taşıyacaktır.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]