Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[KRONOLOJİ] Türkiye’deki çatışmalarda 50 günde 117 şehit

Türkiye’nin güneydoğusundaki Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz’da canlı bomba saldırısıyla başlayan terör olaylarından bugüne (6 Eylül’e kadar) olan 50 günlük sürede 117 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu. İl ve ilçe merkezlerinde meydana gelen 30’u aşkın çatışmada 27 polis, 20 asker hayatını kaybetti. Çatışmalarda başta Cizre ve olmak üzere içlerinde çocuklarında olduğu çok sayıda sivil de yaşamını yitirdi.

Son 50 günde il ve ilçe merkezlerinde meydana gelip polislerin şehit olduğu başlıca olaylar şöyle:

22 Temmuz: Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evinde uyurken şehit edildi.

23 Temmuz: Diyarbakır’da polis memuru Tansu Aydın şehit edildi.

24 Temmuz: Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kontrolü yapan PKK’lılar polis memuru Vedat Kaya’yı kaçırdı.

26 Temmuz: İstanbul Gazi Mahallesi’nde polis memuru Muhammet Fatih Sivri şehit oldu.

28 Temmuz: Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nu kesen bir grup terörist, ailesiyle Erzurum’dan
Şanlıurfa’ya giden polis memuru Sedat Yabalak’ı kaçırdı.

30 Temmuz: Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde polis ekibine düzenlenen saldırıda polis memuru Mehmet Uyar şehit edildi. Saldırıda yaralanan İbrahim Turan aldı vatandaş, 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

31 Temmuz: Adana’nın Pozantı ilçesinde emniyet müdürlüğüne yönelik düzenlenen saldırıda polis memuru İsa İpek ile Serdar Kazar şehit oldu. Çıkan çatışmada 2 PKK’lı ölü ele geçirildi.

7 Ağustos: Şırnak’ın Cizre ilçesinde gösterilere müdahale eden polis zırhlı aracına roketatarla saldırı düzenlendi. Olayda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

7 Ağustos: Silopi ilçesinde meydana gelen olaylarda 1 polis şehit oldu, 1’i çocuk 3 sivil hayatını kaybetti. 2 polis de ağır yaralandı.

8 Ağustos: Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanan polis memuru Muhammed Onur Demir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

8 Ağustos: Mardin’in Mityat ilçesinde PKK tarafından yapılan silahlı saldırıda bir polis memuru şehit oldu, biri ağır yaralandı.

10 Ağustos: Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 4 özel harekât polisi şehit oldu. Beytüşşebap ilçesinde askeri helikoptere açılan ateşte 1 jandarma er hayatını kaybetti.

10 Ağustos: Sultanbeyli’de polislerle teröristler arasında çıkan çatışmada, Bomba İmha ve İnceleme
Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit olurken, 2 terörist ölü ele geçirildi.

15 Ağustos:
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde hendek açarak yolu kapatmak isteyen PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 46 yaşındaki Başkomiser Ahmet Çamur şehit oldu. Bir polis de yaralandı.

26 Ağustos: Bingöl’de Özel Harekat aracına yönelik PKK tarafından düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı.

29 Ağustos: Şanlıurfa’da gece yarısı teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan iki polis şehit oldu.

28 Ağustos: Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde PKK’lı teröristler Emniyet Amirliği binasına roketatarlarla saldırdı. Saldırıda ilçe kaymakamının korumasının şehit düştüğü öğrenildi. Çatışmada 2 PKK’lı da ölü ele geçirildi.

29 Ağustos: Mardin’in Kızıltepe ilçesi İpek Yolu üzerinde seyir halindeki Çevik Kuvvet personelini taşıyan midibüse PKK’lıların attığı roketin yol kenarında kaçak satışı yapılan teneke bidonlar içindeki mazotlara isabet etmesiyle meydana gelen patlama ve yangında 9’u polis 23 kişinin yaralandığı açıklandı.

30 Ağustos: Şırnak’ın Silopi ilçesinde Barbaros Mahallesi’nde bulunan polis evinin önünde çatışma çıktı. Çatışmada bir polis şehit oldu, 4 polis yaralandı. 3 PKK’lı ölü ele geçirildi.

30 Ağustos: Diyarbakır’da kavşakta bekleyen trafik polis aracına yakın mesafeden düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki polis memuru şehit oldu.

31 Ağustos: Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup PKK’lı terörist, Şehit Murat Akancay Polis Merkezi’ne otomatik silahlarla ateş etmesi sonucu 1 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı.

1 Eylül: Batman’da devriye görevi yapan sivil polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan komiser Burhan Gatfar, kaldırıldığı hastanede şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı.

2 Eylül: Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde PKK’lılar, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 3 polis yaralandı.

4 Eylül: Tunceli Şahit Nahip Bulut Polis Amirliği’ne yapılan saldırı sonrasında 1 polis şehit düştü.

6 Eylül: Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde polise düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis şehit oldu. Olayda 3 polis de yaralandı.

6 Eylül: Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde PKK’nın düzenlediği saldırı sonrası çatışma çıktı. Zırhlı araçlara mayınlı saldırı yapıldı. Çatışmada ilk bilgilere göre biri yarbay 16 asker şehit oldu.

8 Eylül: Iğdır’da, Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Olayda 14 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

8 Eylül: Tunceli’de, PKK terör örgütü mensuplarınca açılan ateşte Kadri Özkara isimli polis memuru şehit oldu. Araçta polis memurunun kızının da bulunduğu belirtildi.

8 Eylül: Şırnak’ın Cizre ilçesinde polis aracına düzenlenen saldırıda 3 özel harekat polisi şehit oldu. Olayda yaralanan 5 polis ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Terör saldırılarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; “Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa’yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, durum bugün çok farklı olurdu” ifadesini yine kullandı.

‘4 ADAM GÖNDERİRİM’ ALGISI
Şu cümleler yaşananları özetliyor:
”Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim Türkiye’ye 8 füze attırırım savaş gerekçesini üretirim” H. Fidan
”Devlet için bazen bir kişi bazen bir kesim bazen bir grup feda edilebilir” AKP fetva emini
”Devletin kendini korumak için ürpertici yöntemleri vardır, benden söylemesi” Bir başbakanlık danışmanı

Savcı Öz geçen yıl evinde ölü bulunan Savcı Murat Gök gibi sonunu hazırlıyor” Bir AKP M. Vekili
”Zaman zaman faili meçhuller ülkeye huzur getirir, bu kadar konuşan olmaz ülke zevzek dolmaz” Bir havuz muhabiri

Büyük!” siyasetler için ”küçük” canların kolayca feda edildiği, bombaların patlatılıp kitlelerin ölüme sürüldüğü anlayış aynen devam ediyor.

”Tekrar seçim”e kadar itinayla milliyetçi duyguların ve Kürt düşmanlığının yükseltileceği, kaos ve suni krizlerle kamuoyunun uyutulacağı görülüyor.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]