Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ombudsman Karpaçova, Timoşenko’nun durumunu basına anlattı

Ukrayna ombudsmanı Nina Karpaçova, zorla doktora götürüldüğü ve dayak yediği iddia edilen tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko ile Kaçaniv Cezaevi’nde görüştüğünü açıkladı.

Ombudsmanlık görevini yürüten Nina Karpaçova, haber kanalı 5’e telefonla bağlanarak Timoşenko’nun durumu hakkında bilgi verdi.

Kaçaniv Cezaevinde gerçekleşen görüşme sonrasında Ombudsman Karpaçova;

“Ben Yuliya Timoşenko’yu gördüm ve kendisiyle uzun süre sohbet ettim. Yatıyordu. Daha önce sözcüm Serhiy Hudrak’ın, Timoşenko’nun bedeninde darbe izleri ve berelerin mevcudiyeti konusunda söylediklerini de teyit ediyorum. Gerçekten onun vücudunda sol yanında karnın alt hizasında ve sol kolunda çürükler var. Konuşma sırasında Timoşenko bana, atılan dayakla ilgili detaylı bilgi verdi. Dehşet verici. Ayrıca O’nun hücre arkadaşı Yuliya Abaplova hakkında bilgi istedim. Ancak görüştürmediler ve doğum yeri dâhil hiçbir bilgi de vermediler” dedi.

Harkiv’deki Kaçaniv Cezaevinde mahkûm edilen ve sınırlı kimselerin görebildiği Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’yu cezaevi görevlileri doktorlar ve avukatı dışında kimsenin görmesine izin verilmiyor.

Timoşenko’nun avukatı Sergey Vlasenko ise cezaevi ziyareti çıkışında, müvekkili Timoşenko’nun 20 Nisan’dan bu tarafa açlık grevi yaptığını bildirmişti. Yapılan açıklamada; Timoşenko’nun açlık grevinin ülkedeki yaşananlara ve cezaevinde şartlarına karşı bir protesto niteliğinde olduğunu belirtildi.

Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmaları dolayısı ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Timoşenko, Rusya sınırındaki Harkiv şehrindeki Kaçaniv Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]