Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kırım Tatarları, Kiev’de eylem yaptı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sosyal medya üzerinden organize olan Kırım Tatarları ve Ukraynalılar, Kırım’ın işgalinin ikinci yıl dönümünde eylem yaptı.

Kiev’in merkezindeki Sofiyivska Meydanı’nda gerçekleşen eyleme çok sayıda kişi katıldı. Onlarca eylemci hayatını kaybedenlerin ismini yazdıkları insan figüründeki kartonları ellerinde tuttu. Rusya’nın Kırım’ı işgali sırasında katıldığı bir eylemden sonra kaybolan ve 16 Mart 2014’te cesedi Karasubazar’ın Zemlyaniçnoye (Ortalan) Köyü’nde bulunan Reşat Ametov da unutulmadı.
Kimliği belirsiz kişilerce işkence edilerek öldürülen 38 yaşındaki Reşat Ametov’dan geriye üç çocuk ve gözü yaşlı bir eş kalmıştı.

Meydandaki etkinliğe katılan Karine Nimetullayeva; “Rahmetli Reşat ve başka insanlarımız gibi çok sayıda kayıplarımız var. Zor zamanları yaşıyoruz. Benim milletim hala ağlıyor, hala korkuyor. Sürgün korkusu ölüm korkusu var. İki yıl geçti Allah rahmet eylesin Reşat çok bir iyi insandı. Meydana gitti, eyleme katıldı haksız bir şekilde öldürdü. Ancak 3 gün sonra cesedini buldular. Sadece o değil herhangi bir aileye başına bu kötülükler gelebilir. Milletimizin yaşlısı da çocuğu da korkuyor. Çocuk mektebe gidiyor geri dönmüyor bu nasıl bir şey. Hiçbir zaman vatanımızda toprağımızda kendimizi rahat hissetmiyoruz.” dedi.

Kırım Tatarlarını destek için meydana çıkan Ukraynalı sosyal bilimci Olga Maksimenko ise, “Kırım Tatarlarının durumu beni çok üzüyor. Ben onların haline ağlıyorum. İkinci defa vatanlarından sürüldüler. Onlara biz destek olmazsak kim olacak.” diye konuştu.

Hayatını elim bir şekilde kaybeden Reşat Ametov’un komşusu Lerane Haybullayeva ise, “İki yıl geçmesine rağmen hatıralarımız hala canlı. Bugün dünyaya sesimizi duyurmak için meydana çıktık. Resat’ı ve hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]