Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“UNUTMAYIZ AFFETMEYİZ”

Başkent Kiev’de Bağımsızlık Meydanı’ndaki Bağımsızlık Bayramı kutlamaları töreninde halka hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın sebep olduğu saldırıların yaklaşık 2 bin 100 Ukrayna askerinin canına mal olduğunu söyledi.

Poroşenko; “Bağımsızlık mücadelesi veren ve hayatını kaybeden Ukrayna’nın kahraman evlatlarını sonsuza kadar unutmayacağız. Buna sebep olanları da ebediyen affetmeyeceğiz.” dedi.

Ülkenin doğusunda Donbas olarak adlandırılan bölgede 40 binden fazla Rus askeri bulunduğunu ve Ukrayna sınırında da 50 bin Rus askerinin hazır beklediğini dile getiren Poroşenko, düşmanlarının direk Ukrayna topraklarına girmekten çekinmediğine vurgu yaptı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) ülkedeki durumu değerlendiren Oleksey adlı bir vatandaş şunları söyledi: “Bugün bağımsızlık gününü kutluyoruz. Ekonomimiz çok kötü durumda bunu kısa vadede atlatabileceğimizi zannetmiyorum. Ülkemizin istikrara kavuşması tamamen ülkenin doğusundaki çatışmaların seyrine bağlı, birinci hedefimiz kalıcı bir barış sağlamak. Bizim askerlerimiz Ukraynalı kahramanlarımızın sağlığı hayatta kalmaları çok önemli. Önemli olan bizim Ukrayna milletinin kimlik bilinci oluştu. Barış da geldikten sonra istikrar da gelir refah da gelir yeter ki biz bunun için ümitle, azimle çalışalım ve sabredelim.”

Daha önce Sovyetler Birliği’ne bağlı olan Ukrayna, 24 Ağustos 1991’de bağımsızlığını ilan etmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]