Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, Yahudi cinayetinin araştırılmasını istedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ülkenin Uman şehrine hacı olmak için gelen ve 26 Eylül’de bıçaklanarak öldürülen İsrail vatandaşının ölümünün araştırılması için İçişleri Bakanı Anatoliy Mogilev’e talimat verdi.

Köşkte İçişleri Bakanı Mogilev’i kabul eden Yanukoviç, İsrailli hacının ölümünün detaylı bir şekilde araştırılmasını ve konuyla bizzat ilgilenmesini istedi. Şmuel Toubul (20) isimli Yahudi Uman şehrinde gece kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın tanıkları, Toubul ile yerli vatandaşlar arasında çıkan ve aninden gelişen bir tartışma sonucunda İsrailli’nin kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Olaya karıştığı iddia edilen iki şüpheli gözaltına alındı. Her yıl Yahudi takvimine göre yeni yılı kutlamak için Ukrayna’nın Uman şehri İsrailli Hasid hacılar tarafından ziyaret ediliyor.

Hasidilerin, Roş Haşanah adını verdikleri kutlamalar bu yıl 8-10 Eylül’de gerçekleştirmişti.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]