Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Alman tavuğu Hoons,Ukrayna’ya Türkiye’den gelecek

Alman çevirme piliç markası Hoons’u Türkiye’ye getiren Becsa Tavukculuk, 3 yıl içinde 50 şube açacak.Becsa, Türkiye’deki yapılanmasının ardından, Rusya, Ukranya, Ortadoğu ve Orta Asya’ya açılacak.  Becsa Tavukculuk Genel Müdürü Ardal, “Standardı yakaladıktan sonra franchising sistemi ile büyümek istiyoruz” dedi.

Özel sosları, kendine özgü pişirme tekniği ve zengin çeşitleriyle tanınan Alman çevirme piliç markası Hoons, Türkiye pazarında Becsa Tavukçuluk’la büyüyecek. Hoons’ın Türkiye distribütörlüğünü alan Becsa, 3 yıl içinde 50 şubeye ulaştıktan sonra Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine açılacak.

Potansiyeli etkili oldu

Becsa Tavukculuk Genel Müdürü Sadettin Ardal, Hoons’u Türkiye’de yatırıma ikna etmek için 1 yıl uğraştıklarını söyledi. Küresel krizden Türkiye’nin başarı ile çıkması ve potansiyelinin Hoons yetkililerini cezb ettiğini ifade eden Ardal, “Uzun süredir Türkiye’yi takip ediyorlardı. Krizden başarı ile çıkmamız, büyük markaların Türkiye’ye yönelmesi Hoons’u harekete geçirdi. Yaptığımız anlaşma ile önce Hoons markasını Türkiye’de büyüteceğiz. Ardından komşu ülkelere açılacağız” dedi. 2004’te Ardal, Almanya’da faaliyete başlayan Hoons’un ilk defa kendileri aracılığı ile yurtdışına çıktığını kaydetti.

İlk mağaza 10 gün sonra

3 yıl içinde 15 milyon euroluk  yatırım yapılacağını, bu zaman zarfında 50 şubeye ulaşarak  1.000 kişiye iş vereceklerini belirten Ardal, ilk şubelerinin ise 10 gün sonra İstanbul Kozyatağı’nda hizmete gireceğini bildirdi. Ardal, ardından ikinci şubeyi Levent’e açacaklarını kaydederek, “Bir taraftan İstanbul’da yeni şubeler açırkan, diğer tafaftan Antalya, İzmir Ankara’da da olacağız. İlk 5 şubenin ardından franchising vermek istiyoruz. Ancak onun için önce operasyon ayağımızı tamamlamamız lazım. Yani bir pilavın bütün şubelerde aynı olmasını istiyoruz. Standardizasyonu yakalamak önemli. Yoksa, franchising vermek işin en kolay yolu ” dedi.

Operasyon merkezi İstanbul

Sadettin Ardal, Türkiye’de büyümeyi sağladıktan sonra Hoons markasını komşu ülkelere de yayacaklarını ifade etti. Hoons’un yurtdışı distribütörlüğünün yüzde 50’sinin kendilerinde olacağının altını çizen Ardal, “Yurtdışı operasyonlarını İstanbul’dan yöneteceğiz. Böylece Türkiye’nin ihracatına da önemli katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu. Ardal, ürünlerde kullanacakları tavuk için Türkiye’nin önde gelen bir firması ile de anlaştıklarını da sözlerine ekledi.

Fiyat 9.90 liradan başlayacak

Açacakları şubenin 65 metrekare ve üstü olacağını kaydeden Sadettin Ardal, bir şubenin en az 100 bin lira ciro yapmasını hedeflediklerini bildirdi. Şube başına getirinin ise en az 20-25 bin lira olmasını planladıklarını ifade eden Ardal, “Bunu da yüksek kaliteyi ucuza sunarak sağlayacağız. Menü fiyatlarımız 9.90 liradan başlayacak. Özel soslarımızla 20 çeşit ürünü tüketiciye sunacağız. Ürünlerimiz taze olacak. Örneğin şinitzel, tavuğun göğüs etinden olacak. Preslenmiş ürün olmayacak. Satışlarımızın yüzde50’sini şubeden yüzde 50’sini de evlere servisten elde edeceğiz. Servisler için ayrıca ücret almayacağız” şeklinde konuştu.

Belli bir bölgeyi kapatmak isteyen oldu

Sadettin Ardal, Hoons’un franchisingini almak için ilginç tekliflerle de karşılaştıklarını vurguladı. Ardal şunları söyledi: “Telefonlar bir kişi bizi aradı. ‘Sizinle tanışmak istiyorum, İstanbul’dayım gelebilir miyim’ dedi. Ben de ‘atla gel’ dedim. Gelen şahıs ‘Biz Hoons’ın franchisingini almak istiyoruz. Türkiye’nin şu kadarını kapatıyorum’ dedi. Çok şaşırdım. Biz öyle fazla sayıda bir anda vermiyoruz’ deyince bozuldular.” Hoons’ta çalışacak elemanları da İstanbul’da kuracakları özel bir mutfakta eğitimden geçireceklerini ifade eden Ardal, ayrıca Hoons’un özel soslarını da özel firmalara ürettireceklerini sözlerine ekledi.

Hamit VAROL / İSTANBUL / Bugün

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]