Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’da teravih namazı hatimle kılınıyor

Ukrayna’nın başkent Kiev’deki Ar-Rahma Camii’nde ilk teravih namazını, Özbek asıllı 16 yaşındaki hafız adayı Muhammed Ali Saipov kıldırdı.

Ar-Rahma’da gelenek üzerine Ramazan aylarında teravih namazı hatimle kıldırılıyor. Teravih namazı genellikle genç hafızlar tarafından kıldırılıyor.

Namazdan sonra Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Muhammed Ali Saipov, hafızlığının tamamlanması için sadece Nisa suresinin kaldığını Ramazan’da Kur’an’ın tamamını ezberlemeyi hedeflediğini söyledi. Genç imam cemaatinin içinde de hafızlar olduğunu, bu yüzden elinden geldiği kadar sureleri dikkatli okuduğunu belirtti. Saipov Ramazan’da camide yapılacak ilk 25 cüzü okuma yarışmasında birinci olmak istediğini dile getirdi.

YAZIN RAMAZAN AYI DAHA BEREKETLİ GEÇİYOR

İlk teravih namazı için camiye gelen Ukraynalı Bogdan Metenko, Ramazan’ı büyük bir heyecanla karşıladıklarını ifade etti. Metenko, “Özellikle benim için Ramazan’ın yaz mevsimine denk gelmesi çok iyi oldu. Çünkü; yıllık iznimi kullandığım için kolaylık sağlıyor. Bu sayede daha çok vaktimi Kur’an’a ayırabiliyorum. Günler daha uzun ama vaktimi camide geçiriyorum. Yazın her ne kadar daha zor olsa da kışın mesai yoğunluğu oluyor o yoğunlukta Ramazan’ı yeterince idrak edemiyorum. Yazın sıcak olması susuzluk ve açlığa dayanmak oldukça zor, ama bereketli ve verimli geçiyor. Geceleri yeme içme ihtiyacımı gideriyorum, gündüzleri ise dünyanın çeşitli ülkelerinden camiye ders vermeye gelen âlimlerden istifade ediyorum. Ramazan ayı ibadetli dolu dolu geçiyor.” dedi.

RAMAZAN AYI BÜTÜN MİLLETLERİ BİRLEŞTİRİYOR

Ukrayna Dini İdaresi imamlarından Rüstem Gafuri ise Cihan’a yaptığı açıklamada; “Allah hepimize daha nice Ramazan aylarına ulaşmayı nasip eylesin. Ukrayna Müslümanları da bütün dünya Müslümanları gibi her daim Ramazan’ı ferah ve güzelce karşılıyor. Ramazan burada da teravih ve iftarlarla geçer. Sadakalarımızı, zekât ve fitrelerimizi veririz. Ecdatlarımızdan kalan güzel adetlerimizi devam ettiriyoruz. İnşallah bizim çocuklarımız var onlara da öğretiyoruz. Bütün milletleri birleştirmek Ramazan ayı içerisinde daha kolay oluyor. Allah bu Ramazan ayında ağır vaziyetten geçen Suriyeli Müslümanlara, Burmalı Müslümanlara, Türkiye’deki ve Ukrayna’daki Müslümanlara kolaylık versin.” diye konuştu.

45,5 milyon nüfuslu Ukrayna’da, başta Orta Asya ve Kafkaslardan gelen; Kazan Tatarları, Kırım Tatarları, Ahıska Türkleri ve Azeri gibi değişik Türkî milletlerin yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinden göçen 2 milyona yakın Müslüman bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]