Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Mağdur KürsüsüVideo

VİDEO | Kendini yakan Eyüp Dal’ın eşi: Son nefesime kadar devlete bedduacıyım!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde işsizlik nedeniyle bunalıma girerek belediye binası önünde kendini yakarak can veren 32 yaşındaki Eyüp Dal'ın acılı eşi isyan etti.

Gaziantep Şahinbey’de seçim sürecinde kendisine iş sözü verilen 32 yaşındaki Eyüp Dal, seçimden sonra kendisine verilen iş sözünün tutulmaması üzerine bunalıma girerek, belediye binası önünde kendini yakmıştı.

Seçimden sonra iş bulma ümidiyle Şahinbey Belediyesi’ne gelen Eyüp Dal, olumsuz yanıt alması üzerine belediye binası önünde üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Hastaneye kaldırılan genç adam, 4 günlük yaşam mücadelesini geçtiğimiz gün kaybetti.

İşsizlik nedeniyle bunalıma girerek kendini yakan Eyüp Dal’ın acılı eşi, son nefesine kadar devlete bedduacı olduğunu söyleyerek Reis Recep T. Erdoğan’a ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e isyan etti ve hakkını haram etti.

Eyüp Dal’ın eşi: “Ne Erdoğan’a ne Fatma Şahin’e ne de Tahmazoğlu’na hakkımı helal etmiyorum. Suriyelilere verilen değerin onda birini bize vermediler.” dedi.

“HAKKIMI HİÇ KİMSEYE HELAL ETMİYORUM”
“Kendisi daha gencecik 32 yaşındaydı. Ben bu devletin peşini bırakmayacağım. Erdoğan’a Fatma Şahin’e ve Tahmazoğlu’na sesleniyorum Hakkımı hiç kimseye helal etmiyorum.”
“Böyle insanlık olmaz! Kendi insanlarını dışlıyorlar, Suriyelilere sahip çıkıyorlar. Cezaevinden çıkan sabıkalılara belli başlı işler verin. Benim eşimin 6 yıldır sigortalı bir işi yoktu. Sağda solda emeğiyle çalışarak bizi kimseye muhtaç etmedi. Biz iş istedik o kadar. Benim eşim bunlar yüzünden o toprağın altında yatıyor. Kimseyi affetmiyorum, son nefesime kadar bedduacıyım.”

“BENDEN ALDIĞI HARÇLIKLA BENZIN ALMIŞ”
Gaziantep’te 5 yıldır işsiz olduğu belirtilen Eyüp Dal, başvurduğu Şahinbey Belediyesi’ne yaptığı başvurudan da olumsuz cevap alınca kendini yakarak yaşamına son verdi. Dal’ın işsizlik nedeniyle bir süredir psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi.

Eski hükümlü olduğu belirtilen Eyüp Dal, İŞKUR başvurularından da sonuç alamayınca son olarak Şahinbey Belediyesi’ne iş başvurusunda bulundu. İddialara göre Dal’ın iş başvurusu burada da kabul edilmedi. Bunun üzerine Dal, belediye binası önünde üzerine benzin dökerek kendisini ateşe verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Dal’ın yaşamını yitirdiği açıklandı.

Eyüp Dal’ın kardeşi Mesut Dal, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada kardeşinin işsiz olduğu için arada sırada kendisinden harçlık aldığını dile getirdi. Olayın yaşandığı gün kardeşinin yine eski model aracı için benzin alacağını söyleyerek kendisinden para istediğini anlatan Mesut Dal şu ifadelere yer verdi;
“Kardeşime harçlığını ben veriyordum. Olayın yaşandığı gün benden aracına benzin almak için para istedi bende verdim. Daha sonra öğle saatlerinde polis beni aradı. Polis kardeşimin kendisini yaktığını ve hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Bende annemleri aradım ve hastaneye gittim. Kardeşim yoğun bakım ünitesinde kendisine gelemedi ve yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz. Kardeşimi genç yaşta toprağa verdik.”
Türk Basını

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]