Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerYunus Erdoğdu

[DEMİRYOLU] Türkiye konuşur, Ukrayna yapar!

Türkiye’nin öve öve bitiremediği demiryolluları ve hızlı tren hatları dünya sıralamasının oldukça gerisinde. Karadeniz havzasındaki komşumuz Ukrayna’nın, hem topraklarının yüzölçümü hem de nüfusu Türkiye’nin neredeyse yarısı kadar olmasına rağmen demiryolu ağları Türkiye’nin iki katından fazla.

İşte sayılar:
Türkiye’nin demiryolu
ağları uzunluğu: 12 bin km (2011), Ukrayna’nın ki: 22 bin 300 km (2010).
Türkiye’nin elektrikli tren yolu uzunluğu: 3 bin 159 km, Ukrayna’nın ki 3 katı fazla tam: 9 bin 752 km.

İstatistiklere göre Ukrayna upuzun demiryolu ağına kilometre başına düşen araç sayısında da Türkiye’den üç katın üzerinde araca sahip.

Yine rakamlara göre Türkiye’de 6 bin 708 Türk vatandaşı için bir kilometre demiryolu varken, Ukrayna’da 2 bin 48 kişi için bir kilometre demiryolu yapmış… Yani anlayacağınız Ukrayna’ya oranla 4 bin 660 Türk tabanvay kullanıyor…

Öte yandan Ukrayna 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği öncesinde Güney Kore yapımı Hyundai marka hızlı trenler almış ve ülkenin ana şehirleriyle başkent Kiev arasında hızlı tren seferlerini başlatmıştı.

Dünyanın 14. büyük ağa sahip ülkesi olmasına rağmen Ukrayna demiryollarını yeniden yapılandırılması planı bütün siyaset dışı olarak, Ukrayna’da göreve gelen bütün hükümetler tarafından yürütülüyor.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]