Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gözaltına alınan polislere skandal soru: ‘IŞİD sorumlularını niye dinlediniz’

Türkiye, bütün dünyanın mücadele ettiği; IŞİD ve El Kaide terör belasının önünü almak için anti terör operasyon (ATO) yapan polisleri gözaltına aldı.

Van’da geçtiğimiz yıl IŞİD ve El Kaide‘ye karşı polislere yönelik soruşturmada skandal sorular yöneltildiği ortaya çıktı.

IŞİD ve El Kaide’ye Ocak 2014′te operasyon yapan 19 polisten 12’si tutuklandı. Gözaltına alınan polisler, IŞİD ve El Kaide’ye operasyon yaparak bu örgütlerin Türkiye’deki uzantılarının tutuklanmasını sağlamıştı.

Ayrıca İran üzerinden gelen uyuşturucu ticaretini de engelleyen ekip, sadece Van’da 2,2 ton uyuşturucu ele geçirmişti.

LİSTEDEN İSİMLER GÖSTERİLDİ
Bugün Gazetesi‘nin haberine göre, polislerin avukatı Mehmet Reşat Bozkurt, sorguda polislere 2014 Ocak ayında IŞİD’e yönelik yapılan operasyon dinlemelerinin sorulduğunu açıkladı.

Bozkurt, “Operasyonun amacı ‘siz neden IŞİD’e operasyon yaptığınız’ sorusudur, başka amaç yok. IŞİD’in Kobani ve Kuzey Irak sorumlusunun adının olduğu listedeki isimler gösterilip bunların neden dinlendiği soruluyor.” dedi.

KAÇAKÇILARIN İFTİRASI TUTUKLATTI
Hiçbir delile ulaşamadığından tüm işlemlerin hukuka ve kurallara uygun olarak yapıldığını itiraf ettiler şeklinde konuşan Bozkurt, polislerin uyuşturucu kaçakçılığı sanıklarının cezaevinden gönderdiği mektuplardaki iftiralarıyla tutuklandığı belirtildi.

Bölgede çapında çok başarılı operasyonlar yapan narkotik şube, hapisteki narkomanların iftirasıyla çökertilmesi dikkat çekti.


İNSANLARI NİÇİN KORUDUNUZ?
Polis avukatlarından Mücahit Karabulut ise soruşturmaya şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Soruşturmanın adı:

Sen, neden işini yaptın?

Sen çocuklarımızı zehirleyen adamları neden tutukladın?

Sen, Kuzey Irak, IŞİD bölge sorumlusunu neden tuttun?

120 kilo uyuşturucu ile yakalanan kamu görevlisini neden tutuklandın?’

Müvekkillerim gayri meşru tüm örgütlere operasyon yapıp kamu görevlilerinin canını kurtardı.”

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]