Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sporun canına kastedildi!

Rizespor-Fenerbahçe maçının yazısını yazıyorduk ki, tüm yazıyı silmek zorunda kaldık… Sebebi ise Trabzon’da Fenerbahçe takım otobüsüne gerçekleştirilen saldırı… Ne konuşacağız, ne diyeceğiz şimdi? Bunun adı vahşet, bunun adı şiddet, bunun adı kan dökme…

Yazı yazdığımız an itibari ile haberler şu şekildeydi: Trabzon’un Araklı ilçesinde Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımı otobüsüne pompalı tüfekle ateş edildi! Sahil yolunda seyir eden otobüse açılan ateş sonucu kafile şoförü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı!  Otobüsün kontrolünü içeride olan güvenlik görevlisi,  büyük bir soğukkanlılıkla otobüsün kontrolünü sağladı! Allah korudu ki, muhtemelen amaçlananın aksine takım otobüsü hemen kenarındaki uçuruma yuvarlanmadı, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü!

Şimdi sorular sorma zamanı bu durumun sorumlusu olanlara, onlarında hesap verme zamanı!

1.Yıllardır Fenerbahçe Kulübü, Trabzon’da her türlü saldırıya uğruyor, her türlü sözlü ve filli saldırıya maruz bırakılıyor, ancak ne olayın failleri bireysel olarak ne varsa arkasındakiler bir türlü ortaya çıkarılıp cezalandırılamıyor?

2. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve yöneticilerini, hiçbir silah ortada yokken silahlı örgüt olarak ilan eden emniyet ve yargı mensupları bu vahşetin örgüt ürünü olup olmadığını ortaya çıkarmak için neler yapacak? Takipçisi olan milyonlar olacağından şüpheleri olmasın!

3. Adeta Sokak ağzı ile tüm spor camiasını ve Trabzonspor taraftarını, Karadeniz’in misafirperver, cana yakın insanını kin ve nefret ile tahrik eden başkan ve yöneticileri sorgulanacak ve araştırılacak mı?

4. O başkan ve yönetim tarzını her çirkin söylem ve tahriklerinden sonra bile yücelten, koruyan, kollayan, meşrulaştıran ve hoş gösteren devlet yöneticileri, siyasiler, bürokratlar, yerel ve ulusal medya mensupları sorgulanacak mı?

5. Geçen yıl yaşanan saha olayları vahşetinden sonra, Fenerbahçe uçağına havai fişek atılma girişimlerinden sonra Trabzonspor-Fenerbahçe maçları 5 yıl Trabzon dışında, tarafsız sahada oynansın demiştim! Ancak bunu 5 maç ile geçiştirip sözde şiddeti önleme yasasını işletemeyenler hesap verecek mi?

6. Gerekli önlemleri alamayan, olay sonrası “kurşun yok taş yaralanması diye kasıtlı yanılgı oluşturmaya çalışan” Trabzon ili Vali’si ve Emniyet Müdür’ü hesap verecek mi? Acilen istifa etmeleri şarttır!

7. Daha önce defalarca taşlanıldığını bilen ve tekrar daha önce otobüse silahlı saldırı girişimini bilen istihbarat birimleri hesap verecek mi? Gerçi Cumhuriyet Savcılarımız dahi en sıkı korunan “Adalet Saraylarımızda” şehit ediliyorken bu soru ne kadar mantıklı geliyor ki?

8. Sosyal medya üzerinden otobüs güzergâhına saldırı organizasyonu pompalayanlar bulunup sorgulanacak mı? Maddi delil peşine gidilecek mi?

9. Daha da önemlisi, eğer bu politik amaçlı spordan bağımsız provokatif bir saldırı ise aydınlatılmalıdır! Tahminim de o yöndedir ki, Trabzon halkının son yıllardaki Fenerbahçe gerginliği üzerinden ülkenin huzuruna kastetmek amaçlı provokatif bir eylem gerçekleştirilmiş olabilir.

Yazıklar olsun bu durumu buraya getirenlere, tepeden tırnağa kim varsa yazıklar olsun onlara!

Biran önce bu olayın önünde arkasında kim varsa detaylı ve çabuk bir soruşturma  ile ortaya çıkarılmalı, failler, varsa azmettiriciler bulunup adalete teslim edilmelidir!

Galatasaray yöneticileri Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak’ın ligler ertelenmeli teklifi kesinlikle gerçekleştirilmeli, ortak tavır sergilenmelidir. Fenerbahçe sadece kendi maçlarının ertelenmesini kabul etmemeli, liglerin ertelenmesini sağlamalıdır!

Ne Trabzon insanı, ne Fenerbahçe camiası bunları hak etmiyor! Trabzon camiası tahrikler ile bu duruma düşürülüp, imajının lekelenmesine artık daha fazla izin vermemelidir. Provokatör yöneticileri ve her kim varsa onların peşinden gitmemelidir. Fenerbahçe camiası da kine karşı kin beslememeli, dik duruşlu ama yapıcı tavrını ortaya koymalıdır.

 

 

Not: İstifa etmekle yükümlü Trabzon İli Vali ve Emniyet Müdürü “kurşun değil taş” diyerek güzelleme yaparken, otobüsteki küçük delikler ne sorusunu akla getiriyor! Keza canlı yayındaki bir yorumcu “ Az önce kovan toplanıyordu” diyerek haklı tepkisini gizleyemedi! Dahası tartıştığımız noktaya bak: Cana Kast taş ile mi kurşun ile mi gerçekleşti?

Yaralanan şoför kardeşimize Allah (c.c.) tarafından şifalar dileriz.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]