Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yatsenük, Almanya’da silah istedi

Almanya’nın başkenti Berlin’de temaslarda bulunan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük, Almanya Başbakanı Angela Merkel görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Batılı ülkelerinden savunma silahları isteyen Yatsenük: “Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların sayısı azaldı ama buna rağmen Ukrayna tarafından kayıplar devam ediyor. En son Minsk’te varılan ateşkes anlaşmasından sonra 75 Ukrayna askeri öldü ve yaklaşık 400 askerimiz yaralandı. Minsk anlaşmalarına uyulmalı çünkü bu krizden tek çıkış yoludur.” dedi.

Ukrayna’da Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile sağlanan ateşkese uyulmamasını eleştiren Angela Merkel ise: “Ateşkesin tam olarak uygulanması ve ağır silahların geri tam olarak çekilmesi gerekir.” dedi.

Ateşkesi sağlamak için çabaladıklarını belirten Yatsenük, Ukrayna’nın doğusunda seçime gitmek istediklerine dikkat çekti.

Yatsenük: “Ukrayna hükümeti, parlamentosu ve cumhurbaşkanı hepsi tek bir sesle, seçimlere hazır olduğunu açıkladı. Çünkü silahlı ayrılıkçılar ile kimse müzakere yapmayacak. Lugansk ve Donetsk bölgelerindeki halkın seçtiği yasal iktidar temsilcileriyle görüşmeye hazırız. Secimler ise Ukrayna yasalarına ve AGİT standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmeli. Bundan dolayı da, Minsk anlaşmasına uyulmalı ve dünya kamuoyu tarafından kabul görecek, özgür ve şeffaf seçimler için ortam hazırlanmalı. Bizler secim taraftarlarıyız ama öncelikle Minsk anlaşmalarının şartları yerine getirilmeli.” diye konuştu.

 

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel de konuşmasında, Ukrayna’da Rus yanlısı ayrılıkçılar ile sağlanan ateşkesin tam olarak yerine getirilmemesi ve ağır silahların geri çekilmemesini eleştirdi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]