Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Rus doğalgazına 250 dolardan fazla vermeyecek

Rusya’nın ekonomik zorluklar yaşayan Ukrayna’ya “kış paketi” ile sağladığı indirimi 3 ay daha uzatma kararı alması akabinde Ukrayna, Rus doğalgazı alımını durdurdu.

“Naftogaz Ukrayna” şirketinin, Rus Gazprom şirketinden doğalgaz alımını 1 Nisan itibariyle durduğunu açıklayan Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Vladimir Demçişin fiyatın 250 doları aşmaması halinde sevkiyatın devam edeceğini söyledi.

Vladimir Demçişin 13-14 Nisan’da Avrupa Birliği temsilcilerin de yer alacağı planlanmış üçlü görüşmelerde 2015-2016 yıl için gaz alımını şartları konusunda son karara varılacağını belirtti.

Demşiçin: “Gaz alımı konusundaki sözleşme sadece yılın ikinci çeyreği için değil önümüzdeki ısınma sezonunu da kapsayacak şeklinde olmalı. Yani 2016’nın ısınma sezonunun sonuna kadar.” dedi.

 

 

Rusya, Ukrayna’ya “kış paketi” ile sağladığı indirimi 3 ay daha uzatma kararı almıştı. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, “Kış paketi 3 ay süre ile uzatıldı.” demişti. Gazprom, yılın ikinci çeyreğinde Ukrayna’ya bin metreküpünü 348 dolardan verdiği doğalgazı 100 dolarlık indirimle 248 dolara vermeye hazır.

Ukrayna’nın mevcut fiyat formülüme göre 1 Nisan’dan itibaren Rus doğalgazının bin metreküpü için 348 dolar ödemesi gerekiyordu. 100 dolar indirimli kış paketinin uzatılması halinde önümüzdeki 3 ay içerisinde Ukrayna’nın bin metreküp için 248 dolar ödemesi bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]