Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk öğrenciler Büyükelçi Meriç’ten eğitim ataşesi istedi

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Ukrayna genelindeki Türk üniversite öğrencilerine hitap eden Türk Öğrenci Derneği (UTUOD) temsilcilerini kabul etti.

6 Mayıs 2011 tarihinde Büyükelçilikte gerçekleşen görüşmede, Türk öğrenciler talep ve görüşlerini Büyükelçi Meriç’e iletti. Üniversiteli gençleri makamında samimi bir şekilde karşılayan Büyükelçi Meriç, UTUOD’ un öncelikli taleplerinden biri olan “eğitim ataşeliği” konusunda Elçiliğin T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuyu görüştüğünü fakat elçiliğin mevcut binasının kapasitesinin böyle bir hizmete imkân tanımadığından dolayı bu konunun şu ana kadar aksadığını belirtti.

Büyükelçi Meriç, başkent Kiev’de yapılacak yeni elçilik binasında eğitim ataşeliğinin mutlak suretle mevcut olacağını ifade etti.

UTUOD mevcut yönetiminin şu ana kadar geliştirdiği projeleri ilgiyle takip ettiğini söyleyen Büyükelçi Meriç, UTUOD’un Dinyeper Nehri üzerinde gemide düzenleyeceği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı organizasyonuna da katılacağını belirtti.

HARKİV’DE TEMSİLCİLİK
UTUOD Başkanı Erhan Baydı, görüşmede Ukrayna’nın öğrenci başkenti olarak da anılan Harkiv şehrinde artan öğrenci sayısına atıfta bulunarak bu şehirde derneğin temsilcilik açmak istediğini iletti ve bu konuyla ilgili Büyükelçi Meriç’ten görüş ve önerilerini aldı. Konuya ılımlı yaklaştığını belirten Meriç ise gerekli desteği verebileceklerini kaydetti.

BÜYÜKELÇİLİK İLE UTUOD ÖRENCİLERİ BİLGİLENDİRECEK
Önümüzdeki dönemde öğrencilerin taleplerini ve görüşlerini daha etkin bir şekilde elçilik ile paylaşmaları için UTUOD Başkanı Erhan Baydı, belirli tarihlerde üniversitelerde elçilik yetkilileri ile birlikte bilgilendirme seminerleri verilmesini teklif etti. Büyükelçi Meriç bu konuya da çok sıcak yaklaşarak elçilik görevlilerinin UTUOD’a ile böyle bir konuda destek verebileceklerini söyledi.

TÜRKİYE’DE OKUYAN UKRAYNALI ÖĞRENCİLER
UTUOD Başkanı Erhan Baydı, Türk üniversitelerinde okuyan Ukraynalı öğrencilerin de bu dernekten faydalanabilmeleri için hazırladığı taslağı, Büyükelçi Meriç ile paylaştı.

Her yıl 50 Ukrayna vatandaşının üniversite okuması için Türkiye’ye burslu olarak gönderildiği bilgisini veren Meriç böyle bir hizmetin Türkiye ile Ukrayna arasında dost bir kuşak oluşturma çabalarına fayda sağlayabileceğinin altını çizdi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]