Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan, Zafer Bayramı için Moskova’ya gidecek

Rusya’nın başkenti Moskova’da 9 Mayıs’ta yapılacak 70. Zafer Günü kutlamalarına davet edilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bildirildi.

Rusya, SSCB’nin Hitler liderliğindeki Almanya karşısında kazandığı zaferin 70’nci yıldönümü kutlamalarına siyasi yaptırım ve Ukrayna krizi nedeniyle; ABD Başkanı Barack Obama’nın gitmeyi planlamadığı belirtildi.

‘GİTMEK UKRAYNA’YA HAKARET’
Die Welt gazetesine konuşan ismi açıklanmayan bir Alman yetkili, Almanya Başbakanı Angela Merkel‘in ise Moskova ziyaretinin Ukrayna yönetimine hakaret anlamına geleceği bu nedenle de Zafer Bayramı kutlamalarına katılmayacağını söyledi.

Türkiye’nin üyelik müzakerelerini yürüttüğü; Avrupa Birliği içinde liderlerin katılım tartışmaları devam ediyor. Ortak bir katılmama kararı dahi alınması gündeme geldiği ifade ediliyor.

Merkel akabinde diğer bazı batı liderleri de “Ukrayna” tarafında oldukları gerekçesiyle Rusya’nın davetine icabet etmeyecekleri belirtiliyor.

 

 

Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jon-Un’un ilk yurtdışı gezisini bu bayram vesilesiyle yapması bekleniyor.

Kızıl Meydan’daki Rus ordusunun en gelişmiş füze ve silahlarıyla gövde gösteri yapacak.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]