Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sigara dumanına zam geldi

Ukrayna’da tütün ürünlerine %5 ila %7 arasında zam yapıldı. Premium sınıfı tütün ürünlerine zam gelmedi. Fakat onlara da yakın zamanda zam yapılması bekleniyor.

Tütün ürünlerinin fiyatları, dolaylı vergiler nedeniyle sürekli artmaktadır. Bu nedenle Ukraynalıların çoğu daha ucuz sigara türlerine yönelmişlerdi. Bu durumu piyasa araştırmaları da kanıtlıyorlar. Mesela ucuz ürün sektörüne az mal arz eden Philip Morris International ve Japan Tobacco International şirketlerinin piyasa paylarının azaltması, Ukraynalıların daha ucuz çeşitleri tercih ettiğini göstermektedir. “Priluki” ve “Prima” gibi ucuz yerel markaların sahipleri olan Imperial Tobacco Group ve British American Tobacco’nun piyasadaki durumları ise tam tersi olarak güçlenmişti.

Üretici şirketlerden birinin temsilcisi, Ürünlerin fiyatları artıyor. Tüketicinin geliri ise aynı, artmıyor. Böylece tüketici daha ucuz malı tercih ediyor. Fakat ülkede sigara tüketim oranı değişmiyor” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı ise sigara fiyatlarının artmasını, ülkede sigara içen sayısının azalmasına yardımcı olabileceği kanısında.

Ayrıca bugün dünya sigarayı bırakma günü.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]