Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Custodio-Yankaya kardeşler

Performansını günden güne artıran Fenerbahçe liderlik amacı ile çıktı kendi evinde, Akhisar Belediye Spor maçına, çıktı çıkmasına ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Çok ağır bir darbe alarak lider olacak iken üçüncü sıraya geriledi.

Maça Akhisar oyuncusu Güray’ın harika golü ile yenik girince Fenerbahçe, baskı kurdu kurmasına ama tecrübesine yakışmayacak panik havasında aceleci bir oyun ile Emenike’nin akıl almaz şekilde kaçırdığı gol saç baş yolduruyor iken Raul’un harika golü ile berabere bitti devre.

İlk yarının aksine daha disiplinli ve baskılı başladı ikinci yarıya Fenerbahçe. Peş peşe pozisyonlar da buldu!

Gol geliyorum diyordu ama Fenerbahçe’li oyuncular çerçeveyi bulamıyordu. Özellikle Emenike sol çizgiye geçince pozisyon bulsalar da, Trabzonspor maçının benzeri yaşanıyordu. Akhisar ne kadar dayanabilecek diye düşünürken izleyenler, Akhisarlı orta saha oyuncusu Custodio ve hakem Özgür Yankaya takviye direncini devreye soktu. Öyle ki benzerlerine çok kez kırmızı çıkmış pozisyonda Custodio, Emre’nin baldırına bastı ve sarı kart gördü. Hakemin sarı tercihine çok itiraz etmek de doğru olmaz açıkçası!

Buna rağmen bir dakika içinde aynı oyuncunun Mehmet Topal’ın yüzüne dirsek vurarak yaptığı faule ikinci sarı kart çıkarmadı Özgür Yankaya.

Daha 50. Dakikada 10 kişi kalması gerekirdi Ege temsilcisinin. Ancak daha skandal bir karara imza attı aynı pozisyon içinde hakem Özgür Yankaya; pozisyondan seken top Musa Sow’un önüne düştü ve kale ile burun buruna kaldı! Özgür Yankaya gollük pozisyonu kesmesi yetmemiş gibi,çok net ikinci sarıyı manevi kardeşi ilan etmiş olacak ki Custodio’ya gösteremedi! Aynı oyuncu akabinde iki kez daha rakibe sert faul yapsa da dokunulmazlık zırhını hakemin zihninde elde etmişti bir kere! Öyle ki Custodio, Akhisar 2-1 öne geçtiğinde de ceza yayı çizgisine yakın noktada Webo’yu sert faulle indirdi! Aynı Custodio’ya ısrarla kart gösterilemedi! Benzer şekilde Bilal ve Güray da çok net sarıları görmedi! Özgür Yankaya çok bariz bir biçimde maçın sonucuna tesir etti. Emenike’nin net şarj ile düşürüldüğü pozisyona penaltı çalmaması da tartışılabilir,ama Custodio ile kurduğu kardeşlik ve ona tanıdığı imtiyazlar tartışılmaz!

 


Haftalardır hakem rezaletleri yaşanıyor. Özellikle Fenerbahçe’nin rakipleri maç öncesinde hakemler hakkında açıklamalar yapıyorlar. Ancak ne sebeple olursa olsun stadının boş kalmasını isteyerek bilet satışını engelleyen Fenerbahçe yönetimi taraftar baskısından mahrum bırakıyor takımını! Öyle ki bu derece hakem katliamlarına dahi stadyumda etkili bir tepki gösterilmiyor. Fenerbahçeli oyuncular oyuncuların maçın son bölümlerindeki oyun disiplininden kopuşları, acele hücum ederek pozisyonları harcamaları eleştirilebilir ve bu özeleştiriyi yapıyorlar. Bu kadar baskı altında net pozisyonlar üretiyorsan atacaksın hakemi de yeneceksin gibi bir yaklaşım ise ilkel bir futbol söyleminden öteye gitmiyor!Sonuçta tek bir tarafın aleyhine ısrarla yapılan hatalar ile ligin kaderiyle oynanıyor!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected]

@serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]