Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’deki ‘Onur Yürüyüşü’ne AB liderleri katıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ‘Meydan’ hadiselerinin yıldönümünde gerçekleşen ‘Onur Yürüyüşü’ne Avrupa Birliği (AB) lideri de katıldı.

Başkent Kiev’in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’nda gerçekleşen ‘Onur Yürüyüşü’nde, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Moldova Cumhurbaşkanı Nicolas Timofti, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrey Kiska ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili hazır bulundu.

Devlet erkanı ve binlerce Ukraynalının katıldığı yürüyüşte, Kırım Tatarları da bayraklarıyla işgal edilen vatanları Kırım’ı temsil etti.

Petro Poroşenko, misafirlere, Mihaylovskiy Meydanı’nda Rusya ayrılıkçılardan ele geçirilen mobil roket sistemi Grad, Smerç füzeleri ve insansız hava araçları gibi askeri malzemelerin yer aldığı sergiyi gezdirdi.

‘Onur Yürüyüşü’ne katılan AB liderleri, binlerce Ukraynalı ile birlikte omuz omuza yürüdü. Kol kola giren liderlerin yürüyüşü geçen yıl kanlı olayların yaşandığı ve 100’ün üzerinde sivilin hayatını kaybettiği caddelerde gerçekleşti.

 

 

Yürüyüş sonrası Bağımsızlık Meydanı’nda toplu dua merasiminde ülkenin birliği için dua edildi ve hayatını kaybedenlerin anısına meydana mum bırakıldı. AB marşının da çaldığı geniş katılımlı yürüyüş olaysız bir şekilde son buldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]