Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Poroşenko’dan telefon diplomasisi; Kerry, Merkel ve Putin ile görüştü

Belarus’un başkenti Minsk’te 12 Şubat’ta imzalanan barış anlaşmasına rağmen Ukrayna ‘da çatışmaların devam etmesi, tarafları harekete geçirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ateşkesin sağlanmasıyla ilgili telefon diplomasisi yürüttü.

Poroşenko gecenin ilerleyen saatlerinde; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Poroşenko, Kerry ile yaptığı görüşmede özellikle Debaltsevo şehri çevresinde militanların ateşkesi ihlal etmesi, ağır silahların çekilmemesi ve barış anlaşmasının tehlikeye girmesi konusundaki endişelerini dile getirdi.

Görüşmede Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin bölgedeki gözlemleme ve doğrulama çalışmalarının yetersizliği üzerinde duruldu. Ayrıca bölgede ağır silahların bir an önce çekilmesi üzeri gerektiği vurgulandı. Poroşenko ve Kerry anlaşma uyarınca Ukrayna ile Rusya sınırında bir an önce kontrol sağlanmasının önemi konusunda anlaştı.

Kerry, BM Güvenlik Konseyi kararları da dâhil olmak üzere atılacak adımlarda ABD’nin Ukrayna’yı destekleyeceği hususunda Poroşenko’ya güvence verdi.

 

Merkel ve Putin ile de telefon görüşmeleri yapan Poroşenko, muhataplarına Ukrayna’da ateşkes sonrası meydana gelen gelişmeler ve hâlihazırda çatışmaların devam ettiği Debaltsevo’daki son durum hakkında bilgi verdi.

Poroşenko, tam ve koşulsuz ateşkes için gerekli tedbirleri alınması, AGİT gözlemcileri kontrolünde ağır silahların çekilmeye başlanmasını istedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]